Fair29 °C
2021. június 20. vasárnap Rafael
Menü
Házhozszállítás

Felújítják a dégi Festetics-kastély belső tereit

Az épület belső tereit renoválják, így az nem látogatható a nagyközönség számára. A kastélypark és Hollandi-ház továbbra is várja a látogatókat.

A dégi Festetics-kastély turisztikai célú fejlesztése a nemzeti kastélyprogram és a nemzeti városprogram során valósul meg, a felújítás összköltsége több mint 3 milliárd forint, ebből 1 724 000 forint az európai uniós, valamint 1 522 155 591 forint a hazai támogatás összege.

"Kezdődött egy KEOP-projekttel (Környezet és Energia Operatív Program), amely során főleg a park és az attrakciók voltak a felújítás központjai, illetve volt egy kiállítás is, amit a látogatók nagyon kedveltek, így szerencsésen belekerült a központi kastély és vár programba. Ennek hatására kis léptekkel, egyre jobban kezd kialakulni ez a nagyon szép turisztikai helyszín" - mondta Halászi Stefánia létesítményvezető.

Habár a kastély épülete a felújítás miatt még nem látogatható, de a külső területek továbbra is várják az érdeklődőket: "Talán a legkiemeltebb épület az a Hollandi-ház, amely a legnagyobb sziget közepén áll, és egykor egy dísztehenészet volt. Az is látogatható lesz, tervezünk egy kis kiállítást, amelyen ha jól tudom, egy műtehén is lesz, amit a gyerekek fejni is tudnak. Ezen kívül főleg az egészségügy és a gyógyítás áll majd a központban, miután Festetics grófné ott gyógyította a tüdőbetegségét" - tette hozzá Halászi Stefánia.

A létesítmény vezetője is felhívta rá a figyelmet, a kastélypark területe tökéletesen alkalmas arra, hogy az ember kicsit kiszakadjon a mindennapokból és zavartalanul élvezze a természet közelségét.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár