2 évnél régebbi cikk

Elkezdődött a fiatalok oltása Fehérváron és már Pfizerre is lehet online időpontot foglalni
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Elkezdődött a fiatalok oltása Fehérváron és már Pfizerre is lehet online időpontot foglalni

Elkezdődött a legfiatalabb korosztály koronavírus elleni oltása Székesfehérváron is. Azok a 16-18 évesek, akik regisztráltak jövő hét keddig megkapják az első vakcinát.

A középiskolások közül az elsők között kapta meg Molnár Sára Fejér megyében a koronavírus elleni oltást. A velencei középiskolás azt nyilatkozta a Fehérvár Televíziónak, hogy nehéz volt az elmúlt egy év számára és abban bízik, az injekcióval véget ér a rossz időszak.

A legfiatalabbak oltása csütörtökön kezdődött és jövő keddig behívják azokat, akik regisztráltak, időpontot foglaltak és SMS-ben értesítést kaptak. A hivatalos tájékoztató oldal szerint több mint 90 ezren jelentkeztek. A 18 év alattiaknak szülői beleegyező-nyilatkozat szükséges. Ezt mindenkinek kitöltve kell magával vinnie az oltásra.

A kismamáknál változott az oltási protokoll

Változott a várandósok oltása. Az első Pfizer vagy Moderna vakcinát a terhesség 12. hete után megkaphatják, és az új ajánlás szerint a 36. hétig a másodikat is felvehetik a kismamák. Ha az első oltástól még nem telt el annyi idő, hogy a szülés előtti 4. hétig az emlékeztetőt is megkaphassa a kismama, akkor a szülést követően két héttel ajánlott a második dózist felvenni.

Online is lehet időpontot foglalni

144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált kap ma SMS-t arról, hogy a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett ők mától már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A kórházi oltópontok május 14. péntek és május 18. kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat. Viszont csak azok foglalhatnak időpontot Pfizerre, akik SMS-t kaptak. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek