2 évnél régebbi cikk

Kegyeleti támogatást ad Fehérvár a koronavírusban elhunytak családtagjainak
Kegyeleti támogatást ad Fehérvár a koronavírusban elhunytak családtagjainak

A veszélyhelyzet végéig meghosszabbodik az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérleti jogviszonya. Egyszeri, vissza nem térítendő támogatást kapnak Fehérváron a koronavírusban elhunytak hozzátartozói - olvasható Székesfehérvár polgármesterének lakossági tájékoztatójában.

Székesfehérvár polgármestere legfrissebb lakossági tájékoztatójában számolt be az önkormányzat koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseiről. 

Többek között arról, hogy egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek azok - különös tekintettel a kiskorúakra - akik elvesztették valamelyik hozzátartozójukat a járvány miatt. 

" A szociális helyzet függvényében egyszeri, egy összegben folyósított, vissza nem térítendő pénzbeli támogatással segítjük a rászorulókat. Kérelmet nyújthat be az a városunkban élő lakos, akinek bejelentett lakóhelye vagy érvényes tartózkodási helye Székesfehérvár, és akinek szintén fehérvári, közeli hozzátartozója – élettársa, szülői felügyeletet gyakorló egyik szülője vagy szülői felügyeletet gyakorló mindkét szülője – hunyt el COVID-19 megbetegedésben. Támogatást minden elhunyt személy után egy jogosult kaphat, 50, 100, illetve 200 ezer forint értékben. A legnagyobb összegű támogatást azok a kiskorúak fogják kapni, akiket különösen nagy tragédia ért azzal, hogy szülőt veszítettek el." - áll a közleményben.

Az Önkormányzat az elhunyt személy eltemettetésre fordítható, szociális rászorultság alapján igényelhető települési támogatást is megemelte 30 ezerről 50 ezer forintra.

Az intézkedések között szerepel továbbá, hogy a veszélyhelyzet végéig meghosszabbodik az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti jogviszonya akkor, ha a bérlő legkésőbb a szerződés eredeti lejárata szerinti utolsó napig írásos nyilatkozatban azt kéri.

A polgármester szólt arról is, hogy folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások beadása, mind a háziorvosoknál, mind a kórházi oltópontontokon. Megkezdődött a 16-18 év közötti korosztály oltása is.

A teljes poszt itt olvasható: 

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek