2 évnél régebbi cikk

Újabb lövöldöző Fehérváron? Most közvetlen közelről szemen lőttek egy cicát a Felsővárosban
·Híreklövöldözés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Újabb lövöldöző Fehérváron? Most közvetlen közelről szemen lőttek egy cicát a Felsővárosban
·Híreklövöldözés·Utolsó frissítés: undefined

A cica él, de még küzdenek a szeméért. Rendőrségi feljelentés megtörtént az ügyben.

Frissítés: Az ügyben minősülő maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozva elkövetett állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Székesfehérvári Rendőrfőkapitányság Bűnügyi osztálya.

Egy hét alatt ez már a második eset, hogy közvetlen közelről lőnek légfegyverrel le egy macskát Székesfehérváron. Csütörtökön a Móricz Zsigmond utca környékén lőtték meg Mazsit, a vörös bundájú cicát egy nem engedélyköteles légpuskával. Ő nem volt szerencsés, bár hazahúzta magát, nem tudták megmenteni az életét.

Szombaton pedig újabb áldozata lett az emberi kegyetlenségnek: Dezső cicát közvetlen közelről lőtték szemen a Felsővárosban, valahol az Attila utca környékén - vagyis nem olyan nagyon messze a fent említett Móricz Zsigmond utcától.

Dezsike túlélte a támadást, és hazajött - igen, ő az én, a mi macskánk. A röntgenfelvétel pedig kimutatta: "szoknyás lövedék az orbitában".

Az állatorvos, aki a cicát kezelte elég határozottan kijelentette, ahhoz, hogy a lövedék így hatoljon az állat szemébe, közvetlen közelről kellett lőni. Vagyis, annak az embernek nem nevezhető lénynek először oda kellett hívnia Dezsőt magához, majd a fejéhez/szeméhez tartani a fegyvert, és meghúzni a ravaszt.

Nyilván, felindultságból sem szerencsés kijelenteni olyat, hogy aki ezt meg tudja tenni, az könnyen tart fegyvert bármilyen élőlény fejéhez...

A cica szerencsére jól van, de az, hogy a szeme menthető, vagy a lövedékkel együtt ki kell venni, még néhány nap múlva kiderül. 

Az ügyben természetesen rendőrségi feljelentés történt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek