2 évnél régebbi cikk

Idén is elmarad a Hetedhét Játékfesztivál, de lesznek gyereknapi programok
Idén is elmarad a Hetedhét Játékfesztivál, de lesznek gyereknapi programok

A járványhelyzet miatt érvényben lévő jogszabályok miatt idén is elmarad a Hetedhét Játékfesztivál, de a május utolsó hétvégéjén a gyerekek nem maradnak program nélkül. Lesz olyan program, amihez nem kell védettségi igazolvány.

A járványügyi rendeletek nem teszik lehetővé, hogy nagyobb, közterületi rendezvényt tartsanak, ezért idén is elmarad a Hetedhét Játékfesztivál. A szervezők arra törekednek, hogy a kínálatban szerepeljen védettségi igazolvánnyal, illetve annak hiányában is élvezhető program.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK), valamint a Hetedhét Játékmúzeum munkatársai a belvárosban szerveznek játékot Babaszobák nyomában címmel. A játékban nyolc helyszínt kell felkeresni, ahol a tablókon a múzeumban látható enteriőröket találják az érdeklődők. A fotókról „eltűnt” részleteket kell megtalálni, majd a játékhoz tartozó füzetekben a hiányzó darabokat matricák formájában beragasztani a helyükre. Ez a játék május 30-án kezdődik és június 7-ig tart, bárki számára szabadon látogatható.

A gyermeknapi hétvégén, május 29–30-án az SZKKK négy házában, négy városrészben szervez programokat, amelyeken többek között bábműsor, koncertek, hagyományőrző bemutató, interaktív zenés és kézműves foglalkozás, valamint sok-sok játék várja majd az aprónépet. Ezeken a helyszíneken a belépés védettségi igazolványhoz kötött.

Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek