2 évnél régebbi cikk

Covid-teszt eredménye és ingatlanok tulajdoni lapja - mit intézhetünk még ügyfélkapuval?
·HírekNAV·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels,com
Covid-teszt eredménye és ingatlanok tulajdoni lapja - mit intézhetünk még ügyfélkapuval?
·HírekNAV·Utolsó frissítés: undefined

Ma már több száz ügy intézhető elektronikusan: kényelmes, egészségvédelmi szempontból biztonságos, és a koronavírus-járvány idején egyre népszerűbbé vált. Akinek még nincs, érdemes ügyfélkaput nyitnia.
4,7 millió embernek jelent biztonságos és egyszerű ügyintézést a közigazgatás elektronikus szolgáltatásai - ezt Tállai András a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára jelentette ki.

Számos adóhivatali szolgáltatás mellett az egészségügyi dokumentumaikhoz, a Covid-19 teszteredményeihez is hozzáférhet a lakosság az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben. A rendszer az e-mail cím megadását követően azonnal értesítést küld a kiállított e-receptekről, beutalókról, leletekről.

Az ügyfélkapuval rendelkezők családi pótlékot, anyasági támogatást is igényelhetnek elektronikusan, lekérdezhetik az ingatlanok tulajdoni lapját, a Magyar Államkincstár online felületéről pedig otthonról kényelmesen és ingyenesen vásárolhatnak állampapírt. Ráadásul automatikus üzenet figyelmezteti a személyi okmányok (például személyi igazolvány, jogosítvány) lejártát.


Az elektronikus ügyintézés kényelmes, egészségvédelmi szempontból biztonságos, és a koronavírus-járvány idején egyre népszerűbbé is vált - nyilatkozta Tállai András.

Szerinte ezt mutatja az is, hogy sokkal többen rendelkeztek adójuk 1+1 százalékáról, mint a korábbi években. Az adóhivatal díjnyertes e-szja szolgáltatását is többen használták idén: május közepéig már csaknem 1,3 millióan küldték el online a bevallásukat.

Akinek még nincs, érdemes minél előbb ügyfélkaput nyitnia, mert így azonnal elérheti a közigazgatás több száz online szolgáltatását, amellyel az ügyintézés kényelmesen otthonról is elvégezhető.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek