2 évnél régebbi cikk

Melyik hűtőt érdemes megvenni? Side-by-side? No frost? Kétkompresszoros?
·Életmódvásárlás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
emag.hu
Melyik hűtőt érdemes megvenni? Side-by-side? No frost? Kétkompresszoros?
·Életmódvásárlás·Utolsó frissítés: undefined

A számtalan hűtőgépmárka, űrtartalom és egyéb lehetőségek tekintetében lássuk be, nem is olyan egyszerű a választás, mint először hinnénk.

Szinte mindannyiunk életében elérkezik az a pillanat, amikor hűtőszekrényt vásárlunk a régi helyett. A számtalan márka, űrtartalom és egyéb lehetőségek tekintetében lássuk be, nem is olyan egyszerű a választás, mint először hinnénk.

Mekkora legyen a hűtőszekrény?

Az első gondolatunk szinte mind esetben a hűtőszekrény mérete, azaz űrtartalma. Valóban fontos körültekintően eljárnunk, hiszen megannyi bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha az igényeinknek megfelelő hűtőszekrényt választjuk.

Érdemes figyelembe venni azt, mekkora volt az előző. Ha a régi hűtőszekrényt kicsinek találtuk, érdemes nagyobbat vásárolni, ha azonban megfelelő volt a mérete, maradjunk annál az űrtartalomnál.

Ha túl kicsi hűtőszekrényt vásárlunk, nem férnek el benne az élelmiszereink, ha azonban túl nagyot, feleslegesen hűtjük a kihasználatlan teret.

Fagyasztó alul vagy felül

A hűtőszekrények esetében a mélyhűtő részt sem árt figyelembe venni. Van, aminek felül találjuk a mélyhűtő részét és vannak alul mélyhűtős változatok is. A felül elhelyezett mélyhűtők szinte kivétel nélkül kisebbek, polcos kivitelűek, így ha ezt választjuk, kevesebb helyünk marad a mélyhűtött élelmiszerek tárolására. Az alul elhelyezett mélyhűtők kihúzható fiókokkal vannak ellátva, könnyebben és több minden pakolható be.

Természetesen a hűtőszekrények tekintetében is megtalálható már a beépíthető, szinte minden márka esetében. Ennek ár fekvése magasabb, de stílusában, dizájnjában mindenképp illeszkedhet majd abba a helységbe, amibe szánjuk. Ma, amikor számtalan nappali össze van kapcsolva a konyhával, különösen fontos, hogy a hűtőszekrény is harmonizáljon a többi háztartási készülékkel vagy a bútorral.

Side-by-side hűtőszekrény

Hazánkban még kevésbé elterjedtebbek a side by side hűtőszekrények, melyeknél a hűtőszekrény mellett azonos méretben helyezkedik el a mélyhűtő. Ezeknek nem csak a mérete, de az ára is lényegesen magasabb

Arra azonban mindenképp érdemes figyelnünk, függetlenül attól, melyik típust választjuk, hogy hová helyezzük a hűtőszekrényt.
Abban az esetben, ha tűző nap éri vagy a fűtőtest közelébe helyezzük a hűtőszekrényt, sokkal nagyobb energiát fogyaszt majd, mintha megóvjuk ezektől.

Az energiafogyasztás sem kevésbé lényeges szempont

Az, hogy az általunk vásárolt hűtőszekrény mennyi energiát fogyaszt nem csak havi szinten jelent takarékosságot, de tekintettel arra, hogy évekig üzemeltetjük, hatalmas összegeket fizethetünk ki pluszban, ha tévesen választunk.

Az energiabesorolás szempontjából az A – tól az A+++ besorolásig mindegyik típus megfelel az energiatakarékosság szempontjainak. Nyilvánvaló, hogy minél magasabb besorolással választjuk ki a hűtőszekrényt, annál magasabb árat fizethetünk majd érte, de hosszú távon az áramszámlánkon láthatjuk majd, hogy hónapról-hónapra visszahozza az érte kifizetett összeget.

NO FROST

Nem minden hűtőszekrény rendelkezik ezzel a technológiával, de messzemenőleg az egyik legjobb funkciója az újabb modelleknek. Az ezzel ellátott hűtőszekrények a gyorshűtés tulajdonságait hordozzák magukban: a behelyezett élelmiszerek gyorsan lehűlnek, így a vitamin és ásványi anyag tartalmuk megmarad a hűtést követően is.

Ezeknek a hűtőszekrényeknek az eljegesedésétől sem kell tartanunk, hiszen a gyorshűtés technológiájának köszönhetően nincs lecsapódott pára, ami jégréteget képezhetne a hűtőszekrény belsejében, így a leolvasztásával sem kell bajlódnunk.

Kétkompresszoros hűtőszekrények

Ma már egyre keresettebbek a kétkompresszoros hűtőszekrények is. Ebben az esetben a fagyasztó rész és a hűtő két külön kompresszoron keresztül működik. Ez a megoldás azok számára tökéletes választás, ahol a család gyakran utazik és a hűtőszekrény tartalmát utazás előtt kiürítik, ellenben a mélyhűtőt üzemben tartják. Így ezen időszakban az energiafogyasztás is kevesebb, közben pedig a hűtőszekrénynek azon része, amit működtetni szeretnénk, üzemben maradhat.

A hűtőszekrényeket hosszú időre vásároljuk, így a körültekintés nem felesleges időpocsékolás. Egyrészt a magunk, a családunk igényeit figyelembevéve juthatunk el a helyes vásárláshoz. Nemcsak a méret vagy az energiafogyasztás lehet lényeges, de különösen fontos a hűtő zajszintje is. Épp ezért szenteljünk elegendő időt a hűtőszekrény kiválasztására, hiszen egy jó vásárlás hosszú időre kiszolgálja az életünket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek