2 évnél régebbi cikk

Hét elején melegszik, na, de milyen idő lesz hétvégén?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Hét elején melegszik, na, de milyen idő lesz hétvégén?

Sok napsütés, 25 fok feletti csúcshőmérsékletek, és persze záporok, zivatarok várhatóak a jövő héten az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Fokozatosan melegszik az idő a nyár első napjaiban, a hét második felében már többfelé várhatók 25 Celsius-fok körüli értékek. Ugyanakkor továbbra is várható, hogy a sok napsütést záporok, zivatarok zavarják meg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn, a tavasz utolsó napján a vastagabb felhőzet és az éjjeli gyenge csapadék csak lassan vonul el a déli és keleti tájakról. Eközben az ország többi részén gomolyfelhők-képződnek, és a déli óráktól - nagyobb számban a Dunántúl keleti részén, illetve a Duna-Tisza közén - záporok, zivatarok alakulnak ki. A zivatarokat apró szemű jég, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti. A szél megélénkül, főként a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon időnként megerősödik. A leghidegebb órákban 5-11 fok lesz. Napközben általában 18-22 fokig melegszik a levegő, de a felhősebb részeken pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Kedden, június elsején néhány órára kisüt a nap és legfeljebb néhol fordulhat elő zápor. Sok helyen élénk, néhol erős lesz a légmozgás. A hajnali órákban 4-10 fok várható, délutánra 18 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán legalább néhány órára mindenütt kisüt a nap. Néhol fordulhat elő záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb hőmérséklet 18-23 fok között valószínű.

Csütörtökön csak egy-egy futózápor zavarhatja meg a többórás napsütést. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Pénteken is sok lesz a napsütés, de ekkor is kialakulhat helyenként zápor, zivatar. Csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-14, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap többórás napsütés várható, de elszórtan záporok, zivatarok is lehetnek. Zivatar környezetében a szél is megerősödhet. Szombaton a leghidegebb órákban 10-15 fok lesz, délutánra 22-27 fokig melegszik a levegő. Vasárnap a hajnali 11-16 fokról napközben 22-27 fokig emelkedik a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek