2 évnél régebbi cikk

Legyél a MÁV nyomozója!
Fehérvár Médiacentrum fotója
utkozespont.hu
Legyél a MÁV nyomozója!

Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a vasúti átjárókat érintő balesetek megelőzésének fontosságára a Magyar Államvasutak. Az Ütközőpont nevű játékban bárki részese lehet egy vasúti nyomozásnak.

Hazánkban évente nagyjából negyven baleset történik a vasúti átjárókban, ezek fele halálos kimenetelű. A MÁV éppen a ezek megelőzése érdekében indított nagyszabású akciót, a kampány egyik fő eleme pedig az utkozespont.hu címen elérhető weboldal.

Az oldalon részletes térkép mutatja be, mely vasúti átjárókban történt baleset az elmúlt években, olvashatunk a közlekedésbiztonsági fejlesztésekről, ráadásul szereplői lehetünk egy különleges játéknak, melyben nyomozóként járhatunk utána egy átjáróban történ baleset hátterének.

A weboldalról közvetlenül elérhető a játék (melynek saját címe is webcíme is van: jatek.utkozespont.hu) nem a klasszikus nehézségi fokokat hozza, ugyanis a szórakoztatás és a balesetekkel kapcsolatos tudnivalók, azok megelőzésének lehetőségeinek megismertetése a fő feladata. A játékmenet azonban így is izgalmas, hiszen olyan kulisszatitkokba avat be minket, melyeket eddig nem tudhattunk.

A játékot elindítva nyomozói szerepkört kapunk, és egy már megtörtént baleset helyszínén kell összegyűjteni a bizonyítékokat és rekonstruálni a történteket. A cselekmény egy igazi mozdonnyal felvett, 360 fokos videó előtt zajlik, maga játék pedig nem igényel letöltést vagy telepítést, a weboldalon indítva játszható.

A kampány és a játék arcaként a népszerű színésszel, Nagy Zsolttal is találkozhatunk, aki elmondása szerint négy gyermek édesapjaként fontosnak tartja a balaesetmegelőzési akciókat, ráadásul családjában már történt hasonló tragédia, így egyértelmű volt számára, hogy vállalja a felkérést.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek