2 évnél régebbi cikk

A lomilomi masszázs megoldást kínál önmagunkkal nem törődő életünk megváltoztatására
·Egészségmasszázs·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Aura Kristály Szalon
A lomilomi masszázs megoldást kínál önmagunkkal nem törődő életünk megváltoztatására
·Egészségmasszázs·Utolsó frissítés: undefined

A hawaii lomilomi masszázs egyedülálló kezelés, ami kívülről nézve a masszőr gyönyörű tánca. A kezelés során változatos technikával az olajos alkarral valamint a tenyérpárnával, könyökkel masszírozza végig a testet, miközben ellazít és oldja a feszültséget.

Berki Tünde a székesfehérvári Aura Kristály Szalon vezetője számára a lomilomi masszázs megismerése egy időutazásnak tűnt. Miután kellőképpen ellazult és átadta magát a zene dallamainak, lágyan felkapta a szél és repült a felhők szárnyán, madarak hátán, habok taraján a végtelenbe.

– Ehhez kell az a szeretetteljes kéz, amely segít ringatózni, hullámozni, a feledés tengerébe merülni – árulta el Berki Tünde. – Elfelejteni a mindennapok küzdelmeit, gondjait, monoton feladatait és lecserélni mindezt azzal az életérzéssel, amit más masszázs nem adhat át.

– Erre képes ez a polinéz kezelés - tette hozzá a szalon vezetője –, amelyet a hunák adtak emberöltőkön át annak, aki életének egy szakaszához ért: búcsúzott egy epizódtól és belépett egy új kapun, ha valaki felnőtté vált, férjhez ment vagy megnősült, követve a természeti népek rituáléját, tiszteletét a mindenség felé.

A hawaii életérzés az aloha hangzásán követhető a leginkább, jelentése: szeretni annyi, mint boldognak lenni. Ezt a masszázst a szerető kezek masszázsának is nevezik, mert az érintések alkalmával mély elfogadás, gondoskodás, biztonság és stabilitás várja a megérkezőt. Megérkezik egy olyan térbe, amire rég vágyott, amiről azt hitte, hogy elveszítette. Hatására minden elsimul, kifényesedik, újra életszeretettel telik meg. Életfeladatunk és céljaink újra színpadra kerülnek, életkedvünk pedig  visszatér.

A lomilomi a legerőteljesebb masszázstechnika, hatása szellemi, lelki és testi síkon egyaránt érezhető. A leghatékonyabb talán a spirituális térben. Egy olyan dimenzióba repít el, amely segít feledtetni világunkat. Két óra ringatózás, simogatás, enyhe hullámzó masszírozások tetőtől-talpig, a teljes testfelületen. A gyógyító energia hullámokban terjed, így a régóta fennálló lelki blokkok, amelyek elakadásokat, testi tüneteket okoztak, lágyan kioldhatók, felszínre hozhatók, ezáltal megértésre kerülnek és az elme elenged, nem akar többé irányítani.

 – A lomilomi masszázs során nem alkalmazom az erős nyomó, dörzsölő, fájó technikákat. Itt a hangsúly a szeretetteljes érintésen, a finom mozdulatokon van – teszi hozzá Berki Tünde. – A testre meleg, természetes olajat használok, amely nem allergizál és felszívódása biztonságos, az izmok számára is lazító, nyugtató hatású. A masszázst kristályokkal előkészített és behangolt térben végzem.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek