2 évnél régebbi cikk

Lesz idén is TESZ-futás, ráadásul a jubileumi 10. alkalom
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Lesz idén is TESZ-futás, ráadásul a jubileumi 10. alkalom

A TESZ, vagyis a Tiszta, Egészséges Fehérvárért futóverseny szorosan kapcsolódik a környezetvédelem világnapjához.

A tavalyi online kihívás után idén végre újra a megszokott helyszínen és távokon futhatnak majd a nevezők: június 6-án, vasárnap ugyanis ismét a Rákóczi utca, József Attila utca, Rákóczi utcai körforgalom és a Várkörút által határolt 1,6 km-es táv lesz az útvonala a 10. TESZ-futóversenynek. 

Idén is több kategóriában indulhatnak a résztvevők: a családok, a munkahelyi közösségek és az egyéni nevezők, valamint a hosszabb távok kedvelői 17 órakor, a DEPÓNIA körét teljesítők pedig 18.30 órakor rajtolnak. Utóbbi versenyszám nevezési díja egy széttaposott PET-palack, az első 1000 jelentkező pedig a névadó jóvoltából most is ajándékpólót kap.

"Akik részt vesznek ezen a versenyen, nekik ma már fontos, hogy azzal a PET-palackkal a kezükben azt deklarálják, hogy számukra a környezetvédelem is számít. Ez egy mindenkinek jó és jó érzést keltő esemény. Tehetünk önmagunkért, tehetünk a közösségekért, hisz itt lehet egymást támogatni, szavazatokkal iskolákat jobb pozícióba helyezni, tehát ez sok szempontból nagyon-nagyon jó esemény" - mondta el Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvény sajtótájékoztatóján, ahol az is elhangzott: egészen múlt hét péntekig nem volt biztos, hogy a hagyományos formában lesz futás idén. 

A koronavírus-járvány miatt új szabályokat is bevezettek a szervezők: a nevezéseket már június 4-én, pénteken 16 és 19 óra között is leadhatják a futók a Panoráma Offices előtt felállított pultnál. Ebben az évben a futókat arra kérik, hogy gondoskodjanak saját frissítőről és a lehetőségekhez mérten tartsanak egymástól megfelelő védőtávolságot, valamint a forgalmas helyeken – mint a rajt és a befutó – hordjanak maszkot.

"10 éve, amikor elkezdtük a város egészségfejlesztési tervét, akkor kerestem partnereket, akik ebben segítséget tudnak nyújtani, akik hasonlóan gondolkodnak arról, hogy az emberek egészségesen éljenek, sportoljanak, és így találtam rá az ARAK-ra és Hirt Károlyra. Akkor hirdettük meg az első székesfehérvári tömegfutóversenyt, TESZ futás néven, Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért. Most már egy kicsit hihetetlennek hangzik, hiszen gombamód szaporodtak azóta az ilyen események, ami rendkívül örvendetes, hiszen azt jelenti, hogy valóban sokan szeretnek sportolni, mozogni, egészségesen élni" - emelte ki Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenttarthatósági tanácsnok.

A TESZ futásról és a nevezés feltételeiről bővebb információkat a www.arakatletika.hu/tesz oldalon találhatnak az érdeklődök.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek