Fair28 °C
2021. június 18. péntek Levente
Menü
Házhozszállítás

Újra lesz Tűzzel-Vassal Fesztivál Fehérváron június 26-án

Újra lesz Tűzzel-Vassal Fesztivál Fehérváron június 26-án
Tűzzel-Vassal Fesztivál 2019-ben (Fotó: Simon Erika)
  • program
  • 2021. 06. 01. 21:25
  • Utolsó frissítés: 2021. 06. 01. 21:25
  • fmc.hu

A Múzeumok Éjszakájának napján 2021-ben ismét megrendezik Székesfehérváron a hagyományos fesztivált, melyen késesek, kovácsok bemutatója, színpadi programok és kirakodóvásár vár mindenkit a Rác utcában.

Kizárólag szabadtéren, június 26-án rendezi meg a Tűzzel-Vassal Fesztivált a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A Rác utca teljes hosszában és a szerb ortodox templom udvarán lesznek késesek, kovácsok, kézműves bemutatók, illetve színpadi hagyományőrző és gyermekprogramok.

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt a Tűzzel-Vassal Fesztivál, az enyhítések azonban lehetővé teszik, hogy idén már megtartsák a közkedvelt rendezvényt. Június 26-án rendezik a fesztivált, melynek keretében ezúttal kizárólag szabadtéri programok lesznek.

Magyarországról eddig 35 késes, kovács és fegyverkovács jelentkezett, akik teljes hosszában elfoglalják a Rác utcát, árusítanak és bemutatókat tartanak. A szerb templom udvarán színpadi zenés programokkal, gyermekeknek szóló előadásokkal, bábszínházzal, gyerekjátszóval, hagyományőrző bemutatókkal és kézműves mesterek kirakodóvásásával várják az érdeklődőket június 26-án, szombaton 10 és 18 óra között. Mivel szabadtéri lesz a rendezvény, így védettségi igazolványt sem a résztvevőktől, sem a látogatókról nem kér a szervező Fehérvári Kézművesek Egyesülete.

(Forrás: ÖKK)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár