2 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: nem indulok jelöltként a 2022-es országgyűlési választásokon
·Közéletbejelentés·Utolsó frissítés: undefined
Cser-Palkovics András: nem indulok jelöltként a 2022-es országgyűlési választásokon
·Közéletbejelentés·Utolsó frissítés: undefined

Folytatja polgármesteri szolgálatát Székesfehérvárért Cser-Palkovics András.

"Nem indulok jelöltként a 2022-es országgyűlési választásokon, folytatom polgármesteri szolgálatomat az Önöknek tett ígéretem és esküm szerint" - jelentette be csütörtökön Facebook-videóban Cser-Palkovics András.

Kiemelte, amióta polgármester, minden egyes országos választás előtt felmerül a városi közbeszédben, hogy indul-e a parlamenti székért, várja-e az országos politikában valamilyen tisztség vagy megbízás, mely félbeszakítja a polgármesteri munkát.

Azt is elmondta, 2014-ig jelen volt az országos politika frontvonalában, és pontosan ez az a tapasztalat, ami alapot és felhatalmazást ad arra, hogy a helyi és országos közélet elválasztása mellett teljes erővel kiálljon.

"Pontosan látom, hogy az önkormányzat, ez a néha lenézett, de gyökereiben sok száz éves intézmény mire képes és mennyivel nagyobb teljesítményre hivatott, mint amire az országos politika, vagy néhány politikustársam tartja. Akadnak, akik puszta sznobizmusból vagy arroganciából néznek át az önkormányzatok felett, de ami sokkal veszélyesebb, hogy vannak, akik csupán az ambícióik, a politikai karrierjük egyszerű eszközeként tekintenek rá. Ezeknek a politikusoknak el kell majd számolni a lelkiismeretükkel, mert mint minden eszközként használt dolog, az önkormányzatiság is elkopik egyszer" - emelte ki a polgármester.

Cser-Palkovics András hozzátette: Azok, akik az önkormányzatokat az országos ambícióiknak rendelik alá, hiteltelenítik minden addigi, a településüket és az önkormányzatukat féltő megszólalásukat, hiszen, ha képesek elhagyni alig másfél éve vállalt kötelességüket, akkor eddig sem a városukat féltették, azt csak eszköznek tekintették saját hatalmi ambícióikhoz.

Borítókép: Facebook.com/cserpalkovicsandras
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek