2 évnél régebbi cikk

Koronavírus: országosan 179, Fejérben 6 új fertőzött, jönnek az újabb enyhítések
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: országosan 179, Fejérben 6 új fertőzött, jönnek az újabb enyhítések
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Újabb enyhítések jönnek a javuló adatoknak köszönhetően.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 296 926 fő, 4 073 520 fő már a második oltását is megkapta - írja a  koronavirus.gov.hu..

179 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 385 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 889 főre emelkedett.

Fejér megyében a hivatalos adatok szerint 6 új fertőzöttet azonosítottak tegnap.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 720 400 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 56 096 főre csökkent. 549 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 58-an vannak lélegeztetőgépen.  

A javuló járványügyi adatoknak köszönhetően a kormány újabb enyhítéseket vezet be. 

Június 14-étől már falunapot is lehet tartani, és a koronavírus ellen védett ember felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden a kormany.hu oldalon.
Az erről szóló kormányrendelet-módosítások kedden jelennek meg a Magyar Közlönyben.

Ötezer lakos alatti település szabadtéri falunapján védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, de ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egy időben - írták.

Az enyhítések részei az élet újraindításának, amelyben Magyarország a magas átoltottságnak köszönhetően hetekkel megelőzte az európai országok nagy részét - áll a közleményben.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek