2 évnél régebbi cikk

Megkérdeztük, változik-e a fehérvári kórházban az oltás menete a készenléti oltási renddel
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Rosta Tibor
Megkérdeztük, változik-e a fehérvári kórházban az oltás menete a készenléti oltási renddel
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti bejelentése alapján ezen a héten átáll az ország készenléti oltási rendre. Megkérdeztük a Fejér Megyei Szent György Kórházat, változik-e az oltás menete?

A kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában jelentette ki múlt héten pénteken, hogy ezen a héten Magyarország átáll a tömegesről a készenléti oltásra: néhány oltóhelyet tartanak majd fenn, aki oltást akar, az ott kapja meg. 

A bejelentés kapcsán kérdeztük meg a Fejér Megyei Szent György Kórházat, ahogy a készenléti oltási rend életbe lépését követően hogyan változik majd az oltópontok száma, az oltásra jelentkezés menete, illetve várható-e bármilyen limit, hogy egy nap/egy hét alatt hány fő kaphatja meg az oltást?   

"A Szent György Kórházban az oltóhelyek száma a napi szükségletnek megfelelő. Továbbra is az igények szerint oltunk, ha kell, teljes kapacitással. Az oltás továbbra is a Lujza épületben (Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.) történik. A védőoltásra jelentkezés menete nem változott: előzetes regisztrációt követően, a lakosok az EESZT felületén tudnak időpontot foglalni" - tájékoztatott a megyei kórház.

Vagyis, mivel a fehérvári kórház megyei oltópont, ezért tulajdonképpen a készenléti oltási rend alatt sem változik semmi: a jövőben ha sokan jelentkeznek oltásra adott napon, akkor mind a 14 oltóhely működik tovább, ha kevesebben, akkor a létszámnak megfelelően, kevesebb oltóhelyen adják majd be a vakcinát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek