2 évnél régebbi cikk

Ittasan, használton kívüli vasúti átjárón akart áthajtani a kamionsofőr Fejérben, a sínen ragadt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál
Ittasan, használton kívüli vasúti átjárón akart áthajtani a kamionsofőr Fejérben, a sínen ragadt

Az 51 éves férfi egy részlegesen kiépített, használaton kívüli vasúti átjárón próbált meg átmenni, nem sikerült neki.

Szabadbattyán külterületére kértek rendőri segítséget még június 16-án kora délután: egy tehergépjármű vezetője nem a kiépített, fél- és fénysorompóval biztosított vasúti átjárón kívánt átkelni, hanem a mellette található, ideiglenes forgalmi rend idején használatos, jelzőberendezéssel nem biztosított vasúti átjárón - tette közzé a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán.

Mivel a jelenleg használaton kívüli út csak részlegesen van kiépítve, ezért a tehergépjármű a sínpárok között rekedt. A sofőr ugyan próbálta járművét kiszabadítani a sínek közül, de végül a gumiabroncsok oly mértékben roncsolódtak, hogy szálszakadásosak lettek.

A kiérkező rendőrök a teherautó vezetőjénél ellenőrzés alá vonták, az alkoholszonda pedig 1.79 milligramm/liter értéket mutatott, így a sofőrt további mintavételre előállították, a vezetői engedélyét pedig bevonták.

Az 51 éves zamárdi lakossal szemben vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek