Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,otthonÍgy legyen mesés erkélyünk a lakótelepenMi fér el egy lakótelepi lakás erkélyén? Hogyan válasszuk ki az ideális bútorokat? Milyen legyen a térelválasztás? - Tippek a balkon otthonosabbá tételéhez.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,lakásEgymillió forintos négyzetméteráron is vehetünk téglalakást SzékesfehérváronBár a téglalakások négyzetméterára az, ami nem az országos átlag fölött növekedett Székesfehérváron, azért viszi a prímet az ingatlanpiacon. Az új beruházásoknak köszönhetően ugyanis akár egymillió forintos négyzetméterárakba is belefuthatunk, ha éppen egy csilli-villi új lakásra jön meg a gusztusun...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,otthonMár az idén kipróbálhatjuk a fűthető falfestéket FehérváronMilyen újdonságokat próbálhatunk ki idén a falfestés terén, ha felújítást tervezünk? Erről beszélgettünk egy székesfehérvári szakemberrel.
Otthon,lakberendezésTavaszi megújulás az erkélyenOly’ gyorsan omlik rá a nyár a tavaszra, hogy az ember már csak azt veszi észre: az erkélyen sütteti arcát a Nappal, s gondolatai a tengerparton járnak, forró homok és egzotikus pálmafák között. De midőn beúszik egy felhő a képbe, a szemek kinyílnak, s jön a döbbenet: az erkély bizony renoválásra sz...
Otthon,otthonEzek az idei trendek a lakberendezésbenSzínek, minták és anyagok tekintetében is minden évben megújul a divat. És ez nem csak az öltözködésre igaz, hanem otthonunk új köntösbe bújtatására is. Lássuk, hogyan legyen trendi a lakásunk 2019-ben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,lakberendezésÚjítsuk meg tavasszal a konyhát!A tavasz beköszöntével szinte minden háziasszony létrára ugrik, vadul pucolni kezdi az ablakokat, mossa a függönyöket, sterilizálja még a szekrény tetejének legeldugottabb sarkait is, s közben azon agyal, hogy mivel lehetne feldobni a lakást? Hiszen megújul a természet – legyen hát vidámabb, élettel...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,komposztMinden mehet a komposztra?A komposzttal dúsított föld érték a kertész számára, de nagyon nem mindegy, hogy mi került a komposztba. Igen, sokaknak még most is kérdés, hogy például az ürülék vagy az elhullott állat odavaló-e...
Otthon,lakberendezés5+1 tipp, hogyan növeljük a teret kis lakásbanEgy aprócska lakásban is elérhetjük a tágasság érzetét, a levegős, letisztult terek komfortját. Néhány egyszerű praktika segítségével nagyobbnak tűnhet az otthonunk.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,otthonElektromos fűtés – egy tisztább jövő ígéreteAz elektromos fűtési rendszer egyszerűen és gyorsan kiépíthető, ráadásul akár okostelefonról is távvezérelhetjük. Hogy mi mindenért jó még? Arra kerestük a választ szakértő segítséggel.
Otthon,szabadidőFesteni bárki tud, de csodát létrehozni csak szívvel és tudással lehet – izgalmas workshopon jártam SzékesfehérváronAkik szívesen barangolnak a csináld magad, vagy divatos szóval DIY világában, azoknak biztosan nem ismeretlen a krétafesték. De hogy mit is tud igazán a környezet- és bababarát, szagtalan Vintage Paint, azt egy különleges székesfehérvári workshopon tapasztalhattam meg.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,furcsaSzeretnél egy egész panelháztömböt a wc-be?Csipkefüggöny mögül leskelődő nénikével vagy cicával, esetleg folyosón támaszkodó férfivel szemezhetünk, miközben éppen a világ folyásáról elmélkedünk a toaletten. Ha bírnád a panel fílinget, akkor csempe vagy matrica formájában beköltöztetheted az otthonodba. Akárhova.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,albérletElszálltak az albérletárak Székesfehérváron?Bár arányait tekintve nem ugrottak egy év alatt hatalmasat a székesfehérvári albérletárak, de még így is a top háromban vagyunk országosan, ami a bérleti díjakat illeti.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,ünnepHa csak egy videót nézel meg Apák Napján, ez legyen az!Ezzel a cuki összeállítással kívánunk minden kedves édesapának Boldog Apák Napját!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,mindennapjainkÉlni és élni hagyni - A fehérvári belvárosi éjszakák az ott lakók szemévelA belváros az utóbbi években megtelt élettel. Azóta némely szórakozni vágyó társaságok és a lakók között időnként pattanásig feszül a húr. Életszerű elvárás, hogy sötétedés után a Fő utcán a légy zümmögését is hallani lehessen? Vagy belefér, ha valakik hajnali négykor bevásárlókocsival akarnak gyors...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,lakásAz ajtófelújítás csodákra képesA nyár beköszöntével nem csak a nyaralást, kikapcsolódást, hanem a kisebb-nagyobb lakásfelújításokat is sokan kezdik el tervezgetni. Ha jól választunk a lehetőségek közül, mindkettő beleférhet az anyagi kereteinkbe!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,lakásfelújításÍgy lesz tartós és trendi a falAddig érdemes nekiállni a festésnek – különösen kültéren – amíg nem kezdődik el az igazi nyári kánikula. Ha húsz-huszonöt fokban szárad a falfesték, az akár kétszer hosszabb élettartamot is jelenthet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,babaÚjabb kisbabára vár Fehérvár BölcsőjeHatodik alkalommal keresi gazdáját Fehérvár Bölcsője. A kisbabát váró családok május 2-ig pályázhatnak, hogy ők vihessék haza az ingyenes vándorbölcsőt.
Otthon,húsvétKészítsünk húsvéti díszeket!Ha húsvét, akkor nyúl. Ha pedig szabadidő, akkor kézműveskedés. Fonjuk össze a kettőt így nagyszombat felé közeledve, a feltámadást ünnepelve, s készítsünk nyuszis díszeket!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,lakásVáltoztak a szabályok: többen igényelhetnek CSOK-otEgyszerűbb és gyorsabb lett a családi otthonteremtési kedvezmény, a CSOK igénylése – közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Fehérváron. Március közepétől az ügyintézési határidők rövidültek, bevezették a nyilatkozati elvet, és a hitelképtelen fiatalok előtt is megnyílhat ...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,kertHa nem kel ki a vetőmagod, ne csak a boltost hibáztasd!Lassan elkezdődik a naptár szerinti tavasz, de míg a talaj felenged, és beveszi magába a február második felében kapott sok csapadékot, addig van bőven teendő a házban és a fóliasátorban!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Otthon,házasságKikopott a házasságból a tartalom?A tavalyi év első három negyedévében Fejér megyében 1820 házasságot kötöttek, ami az országos adatokhoz hasonlóan néhány százalékkal kevesebb, mint az előző évben. A jelenség hátterében többek között a házasság, mint társadalmi intézmény valamint a nemi szerepek változása áll.
Legnépszerűbb