Blog
Testszobrászat,TestszobrászatGyakori vizelési inger? Kisugárzó fájdalom? Valószínűleg a prosztatával lesz a gondA prosztatarák a harmadik leggyakrabban kialakuló betegségnek számít a rákos megbetegedések között, mely a férfiakat érinti. Az időben történő differenciál diagnózis felállítását nehezíti, hogy tünetei hasonlítanak a jóindulatú prosztata megnagyobbodás, sőt, sok esetben a prosztatagyulladás panaszai...
Testszobrászat,TestszobrászatÓriási fejlődésen ment keresztül idén a Szondi SE három futójaA Szondi SE három tagja, Kékesi Misi, Imre Viki és Szórádi Mónika hatalmasat fejlődött idén. Gyorsan javuló teljesítményüket (magukon kívül) egy korábbi szenior futónak, Szatzker Csabának köszönhetik, aki év eleje óta segíti felkészülésüket.
Testszobrászat,TestszobrászatÍgy győzzük le a betegségeket D-vitaminnalTudtad, hogy a D-vitamin csak biológiailag aktív hormonná alakulva képes kifejteni jótékony hatását? És arról hallottál, hogy megtalálható minden szervünkben, szövetünkben, behatol a sejtmagba és több, mint 200 gén működését szabályozza?
Testszobrászat,TestszobrászatEzért létfontosságú a D-vitamin A D-vitamint néhány évtizeddel ezelőtt még az orvostudomány is szinte kizárólag "csontvitaminnak" tartotta és a köztudatban is mintha még mindig tartaná magát ez a téves elképzelés. – Annak ellenére, hogy az utóbbi évek kutatásai feltárták, hogy a D-vitamin ennél sokkal többet tud és aktív formájába...
Testszobrászat,TestszobrászatGrappling Magyar Bajnokság – a Fejér megyei Kugler Andris lett a bajnok!Kugler Andris nyerte meg a Grappling Magyar Bajnokság Felnőtt Döntőt 71 kg-ban, NoGi kategóriában. Az abai fiatalember mindhárom mérkőzését kopogtatással fejezte be.
Testszobrászat,Testszobrászat„Egy maratont bárki le tud futni, ha sokat fut lassan” - egy női ironman története Fejér megyébőlSchmidt Adrienn az első és egyetlen női ironman Móron – ráadásul már kétszeres! Idén a Balatonman irontávján abszolút női első lett 50 perc előnnyel a második előtt, a Spuri Balaton Szupermaratonon pedig abszolút harmadik és korosztályos első helyezést ért el.
Testszobrászat,TestszobrászatUltimate Kempo Fight: újra versenyezhettek Fejér megye kempósaiBurián Bendegúz, a Székesfehérvári Kempo SE bajnoka és a Sárosdi Kempo SE harcosa, Lepsényi Zoltán is győzelmet aratott az Ultimate Kempo Fight rendezvényen. Hippeller Panna szoros meccsen, megosztott pontozással második helyezést ért el.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Testszobrászat,TestszobrászatIzzadd ki a káros vegyületeket!A verejtékezésnek sokkal fontosabb funkciója is van annál, minthogy lehűtse a testünket: toxikus anyagok távozását segíti elő, vagyis a méregtelenítésben játszik fontos szerepet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Testszobrászat,TestszobrászatHogyan kerüljük el a fürdőkben elkapható nőgyógyászati fertőzéseket?Nagyon sok nő panaszkodik arról, hogy kellemetlen tüneteket tapasztal a természetes vizekben, termálfürdőkben, illetve wellness központokban való fürdőzések után. – Ezért beszélünk ma a nőgyógyászati fertőzésekről, s arról, hogy mit tegyünk ezek elkerülésére?
Testszobrászat,TestszobrászatOrszágos ranglistavezető a KID Rock and Roll SE Csinizsaruk táncformációjaAz év második országos pontszerző versenyén aranyérmet szerzett a KID Rock and Roll SE Csinizsaruk elnevezésű formációja. Ezzel ismét vezetik az országos ranglistát! A Prodigy Project kisformáció a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ezzel az országos ranglista harmadik helyére kerültek.
Testszobrászat,TestszobrászatAz akut leukémiában szenvedő Grétáért futottak MóronA jótékonysági programon több mint hetvenen vettek részt, és 215.700 forint gyűlt össze.
Testszobrászat,TestszobrászatMilyen fertőzéseket kaphatunk el a fürdőkben?Az ősz beköszöntével egyre többen keresik fel a termálvizes fürdőket, wellness központokat és uszodákat, hogy elidőzzenek egy kicsit a meleg vízben. Vajon milyen fertőzésektől kell tartanunk ezeken a közösségi helyszíneken?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Testszobrászat,TestszobrászatMit okoznak a mérgező anyagok a testünkben? Tudod, mi az a Minamata-kór? És, hogy az ólom okozta egészségkárosodásokra már Plinius és Hippokratész is felhívta a figyelmet? No, és arról hallottál már, hogy mivel jár a kadmium-mérgezés?
Testszobrászat,TestszobrászatBaráti futással ünnepelte ötvenedik születésnapját a fehérvári ultrafutó, Soós Péter50 éves lett a székesfehérvári ultrás, Soós Péter. A közismert sportoló születésnapi ünneplésként közös futásra hívta barátait a Velencei-tóhoz. A programon számos magyar atléta jelent meg, többek között Szőnyi Ferenc, Kaufer Tamás, Végh Attila, Molnár Péter, Máténé Varjú Edit, Németh Zoltán és Horv...
Testszobrászat,TestszobrászatAbszolút győztes lett triatlonban a székesfehérvári Dévay Zsombor a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos BajnokságonA székesfehérvári Dévay Zsombor lett az abszolút győztes és MEFOB 2020 bajnok a Tiszaújvárosban megrendezett Tisza Triatlon és Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságon.
Testszobrászat,TestszobrászatSzeptember 9-én uzsonnára hívnak a fehérvári kerékpáros aktivistákKerékpáros Uzsonnára várják szeptember 9-én a kétkerekűvel közlekedőket Székesfehérváron, a Palotai Kapu téren. A programot idén is a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvári Területi Szervezete rendezi meg.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Testszobrászat,TestszobrászatAmit eddig még nem tudtál az izzadásrólA verejtékezés nemcsak szabályozza a testhőmérsékletünket, hanem a szervezetünkben felgyülemlett nehézfémeket és petrolkémiai anyagokat is kiválasztja.
Testszobrászat,TestszobrászatKisgyerekkel edzeni nehezebb, de nem lehetetlen!Spuri Balaton Szupermaraton, Ultra Tisza-tó, eXtremeMan, Ultrabalaton, Fehérvári Futótűz SE. – Vízer Danival beszélgettem az idei évről, az elmaradt és a megtartott versenyekről, a fehérvári egyesületről és a családjában beállt örömteli változásról.
Testszobrászat,TestszobrászatIrány a Bence-hegyi Rock 'n Roll Félmaraton!Kaufer Tamás nemcsak futóversenyeken és triatlon versenyeken vesz részt – közel 60 évesen -, hanem a versenyszervezésben is nagy gyakorlata van. Legközelebb Velencére, a Bence-hegyre várja a sportolókat, ahol megválasztják a Hegy Királyát és Királynőjét is.
Testszobrászat,TestszobrászatMegdöntötte saját triatlonrekordját Fogarasi ZoltánEddigi legjobb középtávú eredményét sikerült összehoznia a Tatán megrendezett Old Lake Man triatlonon Fogarasi Zoltánnak. A móri sportoló 5:40:42-es célidővel teljesítette a távot, ami 1.9 km úszást, 90 km kerékpározást és 21 km futást foglalt magába.
Testszobrászat,TestszobrászatNyújtózkodj az egészségedért!Milyen nyújtózkodó gyakorlatokat végezzünk el azért, hogy javítsuk fizikai állapotunkat? Tudtad, hogy már az sem mindegy, milyen mozdulatokkal kelsz ki reggel az ágyból? Cikkünkben konkrét gyakorlatokkal segítünk!
Legnépszerűbb