2017. augusztus 18. péntek Ilona
Menü

Ilyen egy lecsó újragondolva...

Lecsó újragondolva (Fotó: Kiss László)

Vannak olyanok, akik ha lecsót esznek vagy főznek, minden körülmények között kizárólag a paprika, paradicsom és a hagyma szentháromságára esküsznek. Azonban néha érdemes változtatni az alaprecepten, hiszen egy kis májjal, tócsnival és fokhagymás tejföllel megbolondítva igazán különleges, mégis hagyományos ételt kapunk.

A fehér húsú paprika, a lédús paradicsom és a friss máj előkészítve várakozott a konyhapulton. A Perté Bistro szakácsa pillanatok alatt kellemes ragut főzött belőlük, és gusztusos tócsniba töltötte a finomságot. A tálalásra is figyelt. Egy kis hagymát, néhány karika roppanós paprikát tett az étel tetejére, hogy az éhes vendég szeme is jóllakjon. A végén bőségesen meglocsolta illatos pirospaprikás-fokhagymás tejföllel, ami kiemelte a klasszikus, lecsós ízvilágot. 

Szollás Balázs, a hely üzletvezetője elmondta, hogy a Lecsófesztivál köztudottan nagyon népszerű rendezvény a városban, amire a bisztró ezzel az újragondolt klasszikussal készül: „Péntektől vasárnapig mindig szoktunk olyan étellel készülni, ami kapcsolódik valamilyen eseményhez, ünnephez, és nem szerepel az étlapon. Ez azért fontos, mert a vendégek egyre inkább igénylik a változatosságot.”

lecso4

Az étel megalkotása előtt összeül a konyhai csapat, hiszen olyan alapanyagokkal kell dolgozniuk, hogy a végeredmény minőségi, de mindenki számára megfizethető legyen, plusz a fogás – egy pici csavarral – illeszkedjen a hagyományos, magyaros vonalba. Aztán elkészítik az ételt, amit az üzletvezető és a felszolgálók is véleményeznek. Ha a többségnek ízlik, akkor hétvégi ajánlatként a vendégek is megkóstolhatják. Ha nagyon népszerű lesz az étel, akkor az állandó étlapra is felkerül.

Az üzletvezető kiemelte, hogy a vendégek egyre inkább igénylik a minőséget, legyen szó menüről vagy éppen egy à la carte ételről. Minden esetben száz százalékot kell nyújtani, attól függetlenül, hogy a vendég mennyit költ.

lecso

A közösségi média világában elég csak egyszer hibázni, és az illető már teszi is ki a véleményét a Facebookra, amit az ismerősei elolvasnak, és még meg is osztanak. Ezért is figyelnek oda a legapróbb részletekre, mint például a tálalásra, hiszen a fiatalabb, huszonéves korosztály szívesen jelentkezik be egy étteremből, és fényképezi le a limonádéját, a koktélját, a kávéját, az ebédjét vagy éppenséggel a vacsoráját.

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

  • img
    Katonazenészekkel telt meg a Belváros
  • img
    Egy muszlim férfi bérelte a furgont, amellyel a gázolást elkövették
  • img
    Legkevesebb 13 áldozata van a barcelonai gázolásnak
  • img
    Tengerbe fulladt egy magyar nő Bulgáriában
  • img
    Donald Trump elítélte a konföderációs szobrok eltávolítását
  • img
    Barcelonai gázolás - Gyalogosok közé hajtott egy kisteherautó Barcelonában, halottak és sérültek
  • img
    Túszokat ejtett egy étteremben a kisteherautó sofőrje
  • img
    Barcelonai gázolás - Többen meghaltak, a rendőrség terrortettnek minősítette az esetet

Eseménynaptár

  • img
    A metró- és vasútállomások lezárását kérte a katalán mentőszolgálat
  • img
    Idén is Szolnokon készül a Kárpát-medence kenyere
  • img
    Négyezer éves tőrt találtak a szlovákiai Galgócon
  • img
    Gyalogosok közé hajtott egy kisteherautó Barcelonában