2017. november 25. szombat Katalin
Menü

A hét legmelegebb napján kezdődik az iskola

A hét legmelegebb napján kezdődik az iskola
33 fok is lehet iskolakezdéskor (Fotó: courantblogs.com)

Ennyit az idei nyárról, pénteken már szeptember lesz. Szerdától azért még megpróbálkozik az időjárás egy erőtlen felmelegedéssel, hogy aztán hétvégétől megint elromolhasson. Mélabús nyárbúcsúztató időjárás-jelentés.

Ez az a heti időjárás-előrejelzés, amit csak szomorúan lehet megírni: péntektől már egy másik évszak kezdődik. Az ősszel együtt indul az iskola, véget értek a szabadtéri bulik, cserébe hozzászoktató jelleggel beindul a felhős, szeles, esős időjárás. Azért a következő hét napban még lesz egy gyengébb kísérlet a felmelegedésre, hogy aztán pénteken 33 fokban kezdődhessen a suli. Erről a hétről nem sok jót lehet elmondani, maximum annyit, hogy már el is kezdődött és nemsokára véget ér. Ennél azért több is kiderül az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez küldött heti előrejelzéséből, pédául ezek:

Hétfőn az ország nagy részén több órára kisüt a nap, elsősorban délen és nyugaton lesz több a felhő, és ott zápor, délnyugaton helyenként zivatar is várható. Többfelé élénk, helyenként, illetve zivatarok környezetében erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 24-30 fok között valószínű.

Kedden napos, száraz lesz az idő. A leghidegebb órákban általában 12-17 fok lehet, de a szélcsendes völgyekben, mélyebben fekvő területeken 10 fokot is mérhetnek. Napközben 23-27 fokig melegszik a levegő. 

Szerdán is túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet jellemzően 10-15 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben 8 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak.

A meteorológiai nyár utolsó napján, csütörtökön is túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Szeptember elsején, pénteken is többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet. Napközben 28-33 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de elszórtan záporok, zivatarok is lehetnek. A minimumhőmérséklet szombaton 12-17, vasárnap 13-18 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 25-30, vasárnap 24-29 fok között alakulnak

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

"Az elkövetkezendő két évnek két fő célja van számomra. Szeretnék minél több jégidőt kiharcolni magamnak, ezáltal sok gólt szerezni és igazán meghatározó játékossá válni."

Sárpátki Tamás Róbert

csatár, Fehérvár AV19

Eseménynaptár

 • Tömeggyilkos merénylet volt Egyiptomban
  Tömeggyilkos merénylet volt Egyiptomban
 • Kiürítettek egy londoni metróállomást incidens miatt
  Kiürítettek egy londoni metróállomást incidens miatt
 • Elhunyt Komáromy Éva színművész
  Elhunyt Komáromy Éva színművész
 • Sokszoros véradóknak mondtak köszönetet
  Sokszoros véradóknak mondtak köszönetet