6 évnél régebbi cikk

Lezárások és felújítás a Sárkeresztúri, a Balatoni és a Kőrösi úton
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Lezárások és felújítás a Sárkeresztúri, a Balatoni és a Kőrösi úton

Hétfőtől életbe léptek az útlezárások a Sárkeresztúri, a Balatoni és a Kőrősi úton. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően ugyanis újabb három területen kezdődtek útfelújítások Székesfehérváron, összesen közel három kilométer hosszan.

Szeptember 11-e hétfőtől két héten át félpályás útlezárásra kell számítani a Sárkeresztúri, a Balatoni, valamint a Kőrösi utak egy szakaszán. Megkezdődtek ugyanis a burkolatfelújítási munkák az alábbi útszakaszokon:

a Szárcsa utca 27. számtól a Sárkeresztúri út 61. számig, a Sárkeresztúri út Akácfa utcai útcsatlakozásával együtt
a Balatoni úton az Úrhidai úti körforgalomtól az elkerülő út (7-8 sz. főutak) csomópontjáig
a Kőrösi utca és a Farkasvermi út egy szakaszán, a Sajó utcai csomóponttól a Pityer utcai csomópontig

A lezárások előreláthatólag két hétig tartanak (Fotó: Simon Erika)

A beruházások három területen, 327 millió forint uniós támogatásból valósulnak meg. A megújuló útszakaszokon a munkába járás és a forgalom gördülékenyebbé válik, ami pozitívan befolyásolja a helyi vállalkozások gazdasági környezetét, munkahelymegtartó erejét.

A beruházás keretében helyi, önkormányzati tulajdonú, gazdasági övezetet feltáró, gazdasági területek felé vezető utak fejlesztése valósul meg. A munkaterületek átadásán Mészáros Attila alpolgármester ismertette a közeljövőben megvalósuló beruházás megvalósításának ütemtervét: „Három terhelt és fontos útszakaszról van szó. A Területi Operatív Program keretében három kilométer hosszan 327 millió forintból újul meg a Balatoni út egy része az úrhidai csomóponttól a városhatárig, a Kőrösi és a Farkasvermi út egy szakasza illetve a Sárkeresztúri és a Szárcsa út egy szakasza. A kivitelezőknek hatvan napjuk van, hogy a mai munkaterület-átadástól elvégezzék a munkát. Igyekeztünk úgy megállapodni velük, hogy félpályás útlezárás legyen a munkák ideje alatt, tehát teljes útzár lehetőleg ne legyen. Egy útszakaszon kell két-három hétig teljes útzárra számítani, mert a Sárkeresztúri és a Szárcsa utca felújításánál három projekt munkálatai is folynak, köztük a Sárkeresztúri úton a Sóstó természetvédelmi terület rehabilitációja. Annak érdekében, hogy ezt a munkát el tudják végezni, a Sárkeresztúri úton a hidat el kell bontani és újjáépíteni. Ez idő alatt ezen a szakaszon teljes útzár lesz. Természetesen terelőútvonalat fogunk kijelölni, biztosítandó a forgalmat szeptemberben és októberben. Pontos időpontot még nem tudunk, mert kértem, hogy a különböző projektek kivitelezői egyeztessenek, hogy a leghatékonyabban folyjék a munka. Ezen időszak alatt, az Akácfa-Börgöndi utat illetve az Akácfa-Sárkeresztúri utat tudják használni a közlekedők, hogy a csomópontot kikerüljék. Emellett megindult a Vadmadárkórház tervezése is, ennek a szennyvízelvezetési munkálatai is hamarosan megkezdődnek. Az ehhez szükséges csöveket szintén ezen az útvonalon fogják beépíteni. Igyekeztünk úgy megtervezni a munkálatokat, hogy ez a három projekt összeérjen, ne kelljen többször lezárni az érintett útszakaszokat. Tekintve, hogy ez a város egyik legforgalmasabb útvonala, szeptemberben és októberben nagyobb torlódásokra kell számítani. Türelmet és megértést kérünk minden érintettől! Ez a mostani útfelújítás is megmutatja, mennyire fontos a déli összekötőút mielőbbi megépítése!”

A munkák előreláthatólag két hetet vesznek igénybe, mely alatt sebességkorlátozásokra, esetenként fél pályás útlezárásokra és az útépítő gépláncok mozgására kell számítani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek