Partly cloudy0 °C
2018. december 19. szerda Viola
Menü

A nagy bulimaraton - leteszteltük Fehérvár legfelkapottabb szórakozóhelyeit

A nagy bulimaraton - leteszteltük Fehérvár legfelkapottabb szórakozóhelyeit
(Fotó: serplogic.com)

Meglátogattam Székesfehérvár legfelkapottabb szórakozóhelyeit és amellett, hogy végigbuliztam minden egyes hétvégét, jól megnéztem magamnak a klubok nyújtotta lehetőségeket, szolgáltatásokat.

A címet olvasva biztosan sokan sajnáltok, amiért rám esett a választás, hogy végigbulizzam a várost. (Se) Pedig higgyétek el, igencsak fárasztó volt. Még úgy is, hogy az elmúlt pár évben a hétvégéim szerves részét képezték az éjszakába való megindulások, így ebben az esetben, ha úgy vesszük a munkám egyben szórakozás is volt. Lényeg a lényeg, fogtam magam és elmentem Fehérvári legfelkapottabb szórakozóhelyeire, és ha már ott voltam, akkor jól le is osztályoztam őket.

Az osztályozás saját, szubjektív véleményemet takarja, így természetes előfordulhat, hogy valaki nem ért vele egyet. A zenénél egyrészt magát a muzsikát figyeltem, másrészt azt, hogy a játszott nóta passzol-e a környezethez. A csajoknál szerintem egyértelmű a szitu, ugyanis a bulizó leányzók kinézetét és kedvességét vettem górcső alá. A pia ár-érték osztályozás az elfogyasztott ital minőségén és annak az árszínvonalán alapul. A mosdót szórakozóhelyen igyekszem elkerülni, de most természetesen oda is belestem, hogy milyen állapotok uralkodnak. Végül pedig a biztonsági szolgálatra kukkantottam rá, és felmértem a vendégekkel szemben tanúsított viselkedésüket. 

Paraba 

Manapság a Paraba Fehérvár legfelkapottabb szórakozóhelye, és ez nem vicc! Ha a hétvégi dimbulás közben véletlen oda vezetne az utatok, akkor garantáltan egy olyan telt házas heringpartyban lesz részetek, amelyet sokáig felemlegettek majd. Már, ha egyáltalán emlékezni fogtok rá. A Paraba nagyon gyorsan belopta magát a helyi fiatalok szívébe, ugyanis a maga romkocsmás-feelinges jellegével tökéletes helyszínt biztosít az önfeledt tomboláshoz. A város legjobb csajait garantáltan itt találod (én sem hittem, amíg nem láttam), és emellett pénztárcabarát is, ugyanis hibátlan árban működik a szeszkiadás. Egyedül a zenével nem vagyok kibékülve, de pár rövid után már nem tökmindegy?

Zene: 3 
Csajok: 5
Pia ár-érték: 5
Mosdó: 3
Biztiboy: 4

A nagy buli maraton - Leosztályoztuk Fehérvár legfelkapottabb szórakozóhelyeit

Amikor még minden nyugodt és csendes (Fotó: facebook.com) 

Five-X

A Five-X kicsit kakukktojásnak mondható a többi parádéhely között, ugyanis nem egy klasszikus értelemben vett discóról beszélünk, hanem klasszikus szórakozóhelyről. Sokkal inkább tekinthető alapozóhelynek, mintsem az est végállomásának, de tapasztalatból mondom, hogy azért itt is tudnak olyat bulikat nyomatni, amelytől garantáltan eldobod az agyad. Nemegyszer az asztalokról kellett leráncigálni a jónépet. A Five-X-ben kezdésként lehetőségünk van biliárdozni, vagy ha nagyobb brigáddal megyünk, bowlingozni, majd egy jó pizza és a pörgősebb zene beizzítása utána jöhetnek is azok a jól megérdemelt koktélok. Megvan? Mondtam én, hogy elcsípős!

Zene: 4
Csajok: 4
Pia ár-érték: 3
Mosdó: 5
Biztiboy: 4

A nagy buli maraton - Leosztályoztuk Fehérvár legfelkapottabb szórakozóhelyeit

A Five-X-ben mindenki megtalálhatja a számításait (Fotó: Pál Loránd) 

Club Le Baron

Utoljára valamikor a múlt században voltam a Club Le Baronban és nincsenek valami jó emlékeim az estéről. Az utolsó kép az volt, ahogy egyik haverom kirepül a bejáraton (persze nem magától), mondhatni teljesen indokolatlanul. Azóta eltelt jó pár év, és sokat változott a hely, de ez a szitu egy életre elvette a kedvem a Le Barontól. Na, ezzel a rossz szájízzel próbáltam újra szerencsét, és azt kell mondjam, hogy összességében pozitívan csalódtam. Hajnalig tomboltam, a hangulat és a zene teljesen levett a lábamról, ám sajnos ugyan ezt nem mondhatom el a szingliknek való felhozatalról. A Club Le Baron tényleg megújult, talán azt is mondhatnám, hogy már-már a régi fényében tündököl, de azért egyelőre még nem terveznék vele minden hétvégére. 

Zene: 5
Csajok: 2
Pia ár-érték: 3
Mosdó: 4
Biztiboy: 3

A nagy buli maraton - Leosztályoztuk Fehérvár legfelkapottabb szórakozóhelyeit

Ha igazán beindul az élet a Club Le Baronban (Fotó: facebook.com) 

Alba Bar

"Ha itt a szombat, vár az Albabár!" - tartja egy ősrégi, elmés fehérvári mondás. És tényleg. Ugyanis szombat éjszaka nincs olyan ember a városban, akinek ne az Albába vezetne az útja. Régen én is minden hétvégén űztem-hajtottam - és a Kaiser-Alba kombó még most is a párját ritkítja -, de egy idő után unalmassá vált, hogy kábé mindig ugyanazt a parádét kaptam. Percre pontosan ugyanazok a zenék, ugyanazokkal az arcokkal... valami fenomenális. Nem mondom, hogy nem jó, hiszen a retro-partykat mindig adom, de egy idő után monotonná vált. Most sem volt ez másképp, az "Almabár" hozta a kötelezőt és dettó azt produkálta, mint évekkel ezelőtt. Hmm, mondjuk belegondolva, azért jó volt újra átélni a végzős gimis éveim legfelejthetetlenebb estéit.

Zene: 4
Csajok: 3
Pia ár-érték: 3
Mosdó: 5
Biztiboy: 4

A nagy buli maraton - Leosztályoztuk Fehérvár legfelkapottabb szórakozóhelyeit

A bulis hétvégék elengedhetetlen kelléke (Fotó: etterem.hu)

Petőfi Kultúrtanszék

A Petőfi Kultúrtanszék a legfiatalabb az általam meglátogatott szórakozóhelyek közül. Éppen ezért még nem biztos, hogy reális képet alkotok róla. A többivel ellentétben korábban itt csak egyszer voltam, de annyira bejövős volt a sztori, hogy nem maradhatott ki a listámból. Úgy érzem, hogy valami olyat kaptam a helytől, amilyennel még Fehérváron nem találkoztam. A laza, fiatalos és igényesen berendezett belső tér mind dobnak a hangulaton, nem hiába, ugyanis egyetemi klubról beszélünk. Az egykori Petőfi Mozi helyén kialakított bulihely szerdánként az egyetemisták fellegváraként funkcionál, majd ha eljön a hétvége, élőzenés koncerteken eresztheti ki a gőzt a nagyérdemű. Ja, majd elfelejtettem, ha a nagy hajtás közben friss levegőre vágynál a tetőteraszon bátran kiszellőztetheted a fejed. Csak ajánlani tudom. 

Zene: 4
Csajok: 5
Pia ár-érték: 3
Mosdó: 5
Biztiboy: 4

A nagy buli maraton - Leosztályoztuk Fehérvár legfelkapottabb szórakozóhelyeit

Jó is volt az a Hiperkarma (Fotó: facebook.com)

Összegzés

Na, hát végre valahára lement a nagy buli maratonunk. Nem mondom, hogy könnyű volt, rendesen megszenvedtem érte és egy jó darabig biztos, hogy ki nem mozdulok otthonról. Összességében azt kell mondjam, hogy Fehérvár egy tuti hely. Manapság elterjedt egy olyan pletyka, hogy a városban nincs hova menni, nincs egy normális szórakozóhely. Hajlamos voltam én is hinni neki, de most, hogy egy kicsit jobban körbejártam a sztorit, teljesen más lett a Székesfehérvárról alkotott képem. Egyrészt vannak klassz bulihelyek, másrészt simán bevinném bármely távoli ismerősömet, rokonomat is az általam felsorolt helyek akármelyikébe, ha netalántán erre járna. A parádék őrültek, a csajok dögösek, kell ennél több? Hajrá, Fehérvár!

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • Fogyatékkal élőket ajándékoztak meg a székesfehérvári jégkorongozók
  Fogyatékkal élőket ajándékoztak meg a székesfehérvári jégkorongozók
 • Polgárőrök összefogása a közösség biztonságáért
  Polgárőrök összefogása a közösség biztonságáért
 • Szóval győzni - egyedülálló vetélkedőt hirdet Székesfehérvár
  Szóval győzni - egyedülálló vetélkedőt hirdet Székesfehérvár
 • Sürgősségi ellátásról tartottak képzést pedagógusoknak és edzőknek
  Sürgősségi ellátásról tartottak képzést pedagógusoknak és edzőknek

A hét embere

Eseménynaptár

 • Budapest lesz jövőre Európa sportfővárosa
  Budapest lesz jövőre Európa sportfővárosa
 • Ima-vers-könyv - Bobory Zoltán kötetét mutatják be a Felsővárosi Közösségi Házban
  Ima-vers-könyv - Bobory Zoltán kötetét mutatják be a Felsővárosi Közösségi Házban
 • Fehérvári Futballfesztivál – 60 csapatot várnak
  Fehérvári Futballfesztivál – 60 csapatot várnak
 • Balaton, Hortobágy, Sopron - több pénz jut a turizmusra
  Balaton, Hortobágy, Sopron - több pénz jut a turizmusra
 • Haderőfejlesztés - új harckocsikat vesz a honvédség
  Haderőfejlesztés - új harckocsikat vesz a honvédség
 • 16 embernek kellett elhagynia otthonát - világháborús robbanóeszközöket találtak Ráckeresztúron
  16 embernek kellett elhagynia otthonát - világháborús robbanóeszközöket találtak Ráckeresztúron
 • Felgyújtanak egy fát - tűzmegelőzési bemutató lesz a Skála parkolóban
  Felgyújtanak egy fát - tűzmegelőzési bemutató lesz a Skála parkolóban
 • Financial Times - Soros Györgyöt választották az év emberének
  Financial Times - Soros Györgyöt választották az év emberének
 • A Klasszik Lasszó formáció koncertezik A Szabadművelődés Házában
  A Klasszik Lasszó formáció koncertezik A Szabadművelődés Házában
 • Ismét kétirányú a forgalom a Fiskális út teljes szakaszán
  Ismét kétirányú a forgalom a Fiskális út teljes szakaszán
 • Tornádó pusztított az Egyesült Államokban
  Tornádó pusztított az Egyesült Államokban
 • Már a pályán kívüli síelésre is köthető biztosítás
  Már a pályán kívüli síelésre is köthető biztosítás
 • ITM: a hibátlan terméket az üzletek ugyanis nem kötelesek visszavenni
  ITM: a hibátlan terméket az üzletek ugyanis nem kötelesek visszavenni