2018. január 16. kedd Gusztáv
Menü

Egy ismeretlen férfi gyerekeket ijesztget

Egy ismeretlen férfi gyerekeket ijesztget

Gyerekeket ijesztget egy ismeretlen férfi Fehérváron, a Palotavárosban - legalábbis egy ilyen Facebook poszt kering napok óta. Az egyik édesanya ma feljelentést tett a rendőrségen.

"Segítséget kérek!!! Ma kislányom 13.50-kor elvitte a kutyust sétálni majd kb. tíz perc után riadtan, remegve jött haza. Kicsivel később el tudta mesélni, mi történt. Amikor lement az utcára, akkor egy férfi kezdte követni, és a gyermekem felismerni vélte annak alapján, amit meséltek neki a barátnői. Gyors léptekben elindult, majd futni kezdett, ez a férfi futott utána, éppenhogy be tudott érni a lépcsőházba."

Így kezdődött az a Facebook poszt, mely alapján a Fehérvár TV utánajárt annak, hogy a székesfehérvári Kelemen Béla utcában szerdán fényes nappal egy férfi egy 11 éves kislányt követett. Az édesanya elmondása szerint a gyerek annyira megijedt, hogy rohamtempóban sietett haza a kutyasétáltatásból. Majd hozzátette, nem egyedülálló esetről van szó, több szomszéddal is történt hasonló. A megyei kapitányság szóvivője arra hívja fel a figyelmet, hogy a bajba jutottak elsősorban a rendőrségtől kérjenek segítséget, lehetőleg azonnal, és ne a közösségi portálokon keresztül próbálják az ilyen ügyeket megoldani, hiszen így az elkövető biztosan nem kerül rendőrkézre.

"Ha valaki úgy érzi, hogy olyan jellegű eset történt vele kapcsolatban, ami azonnali intézkedést igényel, tárcsázza az ingyenesen hívható, 107-es vagy 112-es hívószámot és gyakorlatilag két percen belül érkezik is a segítség." - Kiss Z. Edward, rendőr őrnagy, szóvivő, FMRFK

A szóvivő hozzátette, ha bűncselekmény nem is történik, az azonosítást és az elszámoltatást mindenképp elvégzik a járőrök. A gyerekekkel kapcsolatos bűncselekmény miatt a fehérvári kapitányság jelenleg nem nyomoz.

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • Holnaptól ismét drágábban tankolhatunk
  Holnaptól ismét drágábban tankolhatunk
 • Turisztikai ügynökség: Magyarország a biztonság miatt is népszerű úti cél
  Turisztikai ügynökség: Magyarország a biztonság miatt is népszerű úti cél
 • Halálos veszélyre figyelmeztet ismét a katasztrófavédelem
  Halálos veszélyre figyelmeztet ismét a katasztrófavédelem
 • Novák: idén is lehet igényelni az első házasok adókedvezményét
  Novák: idén is lehet igényelni az első házasok adókedvezményét

A hét embere

Eseménynaptár