2018. július 22. vasárnap Magdolna
Menü

UWSKF European Open Championship – megyénk kemposai ismét taroltak

9 ország 69 klubjából 620 versenyző vett részt az első magyarországi UWSKF European Open Championship-en. A küzdelmek 6 páston folytak 12 órán át, 2 napon keresztül, megállás nélkül. Megyénk kemposai pedig ismét bebizonyították ügyességüket!

„Ez a verseny egy nagy lépés a hazai és a nemzetközi kempo életben.” – jelentette ki a Sárosdi Kempo SE edzője, a négy danos mester, Renshi Kordás István arra utalva, hogy ez volt az első verseny (UWSKF Sport Kempo European Open and Hanshi Cup Európa kupán) a UWSKF (United World Sport Kempo Federation) megalakulása óta.


UWSKF European Open Championship – megyénk kemposai ismét taroltak
UWSKF European Open Championship - alázat és fegyelem

A szervezők célja e versennyel az volt, hogy minél népszerűbb és elismertebb sportág legyen a kempo Európában és az egész világon. A versenyszabályzat elég széles portfóliója miatt és a sok nevezőnek köszönhetően nagyon nagy odafigyelést igényelt a két napos verseny. Ezen a versenyen is megmutatkozott, hogy milyen jól össze tudnak dolgozni a Magyar Kemposok (MKSZSSZ/Magyarországi Kempo Szervezetek Sportági Szövetsége).

UWSKF European Open Championship – megyénk kemposai ismét taroltak
Látványos küzdelmek voltak

A versenyen 620 versenyző indult, s 2000 kategória nevezést adtak le. Az induló országok voltak: Anglia, Franciaország, Szlovákia, Románia, Portugália, Ukrajna, Libanon, Irán, Banglades, Nigéria, Olaszország, Marokkó, Románia, Csehország, Magyarország.

UWSKF European Open Championship – megyénk kemposai ismét taroltak
A versenyen 620 versenyző indult

A megmérettetésen nagyon szépen helyt álltak a Sárosdi Kempo SE. versenyzői is. A harcosok 12 aranyérmet, 23 ezüstöt és 14 bronz érmet szereztek.

UWSKF European Open Championship – megyénk kemposai ismét taroltak
Nagyon szépen helyt álltak a sárosdi kemposok a versenyen

A csapat tagjai voltak:
Csizmadia Dániel, Láng Aurél, Pinke Lilla, Kocsis Márkó, Kocsis Kevin, Csizmadia Martin, Mogyorósi Márk Patrik, Kilinkó Melani, Denkó Eszter, Tóth Daniella, Kilinkó Kíra, Virág Benjámin, Répási Eszter Csenge, Németh Szabolcs, Szakács Sándor, és Ambrózi Miklós.

UWSKF European Open Championship – megyénk kemposai ismét taroltak
Megyénk kemposai remek teljesítményt nyújtottak

A Sárosdi Kempo SE mellett természetesen a Székesfehérvári Kempo SE tagjai is kiemelten készültek a versenyre, amely a 2017-es versenyévet zárta, és az utolsó megmérettetés volt az évben. A fehérvári kempokák nagyon sikeresen szerepeltek a küzdelmi és technikai számokban egyaránt. Polgár Tamás edző, fekete öves mester elégedetten jegyezte meg a verseny kapcsán, hogy a fegyelmezett kemény munka meghozta a gyümölcsét.

„A technikai számoktól kezdve a full contact meccsekig bezárólag kiemelkedően színvonalas és profi minőségű küzdelmek zajlottak.” – jegyezte meg a mester.

UWSKF European Open Championship – megyénk kemposai ismét taroltak"A fegyelmezett munka meghozta gyümölcsét" - A fotón Koza Márk látható jobbra

A székesfehérvári versenyzők voltak: Király Niki, Tombácz Tamás, Földesi Flórián, Burián Bendegúz, Burián Bence, Vágó Bendegúz, Koza Márk. Ők 6 arany, 10 ezüst és 4 bronz éremmel öregbítették a Székesfehérvári Kempo SE hírnevét.

UWSKF European Open Championship – megyénk kemposai ismét taroltak
Székesfehérvári kemposok

A csapat Burán-testvérpárosa nemrégiben épült fel sérüléséből. (Bence és Bendegúz is balesetet szenvedett.) Teljesítményükön viszont nem látszott, hogy milyen hetek, hónapok vannak mögöttük, s, hogy milyen erőfeszítéseket kellett tenniük azért, hogy kellőképpen fel tudjanak készülni a versenyre.

 „A magam teljesítményével nem vagyok teljesen megelégedve.” – mondta Burián Bendegúz, amikor a versenyről kérdeztem. Megjegyzem: szerintem nagyon büszke lehet magára, mert  No Gi földharcban 3. helyezést, pusztakezes viadalban 2. helyezést, point sparringban 1. helyezést ,és végül rumble sparringban is 1. helyezést ért el.

Mint mondta: nem rontott, inkább úgy érzi, hogy a dobástechnikáját kell majd fejlesztenie. Mint talán többen tudják (akik figyelik a sporthíreket, vagy maguk is kempoznak, judoznak, kettlebelleznek), Bendi májusban elesett a gördeszkájával, és két helyen eltörött a lába. Megműtötték, csavarral erősítették meg, és hat hétig fekvő gipszben kellett lennie. Persze, nem bírta ki, hogy közben ne eddzen: én magam is láttam, hogyan cselezi ki a gipszet, és talál módszereket arra, hogy ne terhelje a gyógyulni vágyó részt, miközben az izmait is fejleszti.

UWSKF European Open Championship – megyénk kemposai ismét taroltakBendegúz februárban egy edzés után

Három versenyen is részt vett csavarral a lábában, amit október végén szedtek ki. A seb viszont elfertőződött, így másfél héttel eltolódott a felépülése, és erre a versenyre is csak két hetet tudott készülni. A műtét és az elnyúló gyógyulási idő – meglátása szerint – nem befolyásolta a versenyt, inkább a sípcsontján érezte, hogy el volt törve, de attól nem félt egy pillanatig sem, hogy újra lesérülhet.

„Amikor májusban eltörött a lába két helyen, csak reménykedhettünk abban, hogy pár hónapon belül edzeni fog. Arra gondolni se mertünk, hogy versenyezni is tud majd az idén. Aztán ez a kisfickó megmutatta, hogy milyen az, amikor a fejébe vesz valamit. Már fekvő gipsszel edzett, majd gipsz levétel után csavarral a lábában újra elkezdett edzeni judo és kempo edzésen.” – mondta anyukája, Tauz Ildikó – „Még csavarral a lábában is versenyzett ősszel kempoban és judoban is, nagyon jó eredménnyel. Nem tudom, hogy honnan van benne ennyi erő, kitartás. Köszönjük szépen az edzőinek, hogy hittek benne!”

Bendegúz testvére, Bence szintén nem úszta meg orvosi ellátás nélkül az idei évet. Az egyik edzésen bordasérülést szenvedett, amely még most sem gyógyult meg teljesen. Emiatt pusztakezes versenyszámban nem is tudott elindulni.

UWSKF European Open Championship – megyénk kemposai ismét taroltakBendegúz (balról az első) és Bence (balról a harmadik) tavasszal

A nagy napra már régóta készült: két hónapon át. Kempo edzéseken az edzőtársaival a technikai részre és a küzdelmekre koncentrált, amit TRX-en erőnléti és állóképességi fejlesztéssel egészült ki.

„Ahogyan az eredményeimen is látszik, a földharc versenyszámra többet készültem, amivel teljesen meg voltam elégedve.”- mondta –„Az állóharcos küzdelemben az ellenfelemnek jelentősen nagyobb volt az állóképessége, és emiatt azt a meccsemet elvesztettem, de GI földharcban rá is rá tudtam "erőltetni" a stílusomat és egy fojtással sikerült lekopogtatnom, ahogy az összes többi ellenfelemet is feladásra bírtam azoknál a meneteknél, ahol nyertem.”

Bence No GI földharcban második helyezést ért el, ahol a döntőben egy nehezebb súlycsoportból lejjebb rakott ukrán nemzetiségű ellenfele volt, akitől a nagyon szoros meccs végén 1 ponttal kikapott. GI földharcban első lett, és második B viadal versenyszámban.

UWSKF European Open Championship – megyénk kemposai ismét taroltakBurián Bence

A földharc eredményeivel is nagyon meg van elégedve, s úgy véli, hogy az állóképességén és az ütés-technikáján kell fejlesztenie.

„Nagyon-nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen mostanában sokat változott az élete. Több betegséggel, sérüléssel küzdött, érettségi előtt áll, szalagavatók, tanulás, jogosítvány stb, és mégis helyt tudott állni! Remek fiaim vannak!” – mondta anyukája.

A fehérvári kemposok december végén egy kis pihenőre mennek, majd januárban már újult erővel kezdenek edzeni, és készülni a jövő évi versenyszezonra.

UWSKF European Open Championship – megyénk kemposai ismét taroltak
Küzdelem közben megyénk kemposai

 A sorozat összes cikkét ide kattintva olvashatod el: Testszobrászat  

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten
  Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten
 • Szakértő: a magyar utazók fele köt bizotsítást
  Szakértő: a magyar utazók fele köt bizotsítást
 • A női döntővel folytatódik az Öttusa Európa -bajnokság
  A női döntővel folytatódik az Öttusa Európa -bajnokság
 • Irán kibertámadásokra készül az Egyesült Államok és Európa ellen
  Irán kibertámadásokra készül az Egyesült Államok és Európa ellen
 • Folyamatos a készültség a déli határnál
  Folyamatos a készültség a déli határnál
 • Már tart a Dunamenti Halfesztivál Mohácson
  Már tart a Dunamenti Halfesztivál Mohácson
 • Itthon újra a piknikzőké és a pihenőké a Szabadság-híd
  Itthon újra a piknikzőké és a pihenőké a Szabadság-híd
 • Egymást érik a tornádók Amerikában
  Egymást érik a tornádók Amerikában

Eseménynaptár

 • Tovább szedi áldozatait a hőhullám Japánban
  Tovább szedi áldozatait a hőhullám Japánban
 • Vádemelést javasolnak egy vendéglátóját forró vízzel leöntő férfi ellen
  Vádemelést javasolnak egy vendéglátóját forró vízzel leöntő férfi ellen
 • Nincs magyar érintettje a pénteki lübecki késelésnek
  Nincs magyar érintettje a pénteki lübecki késelésnek
 • MSZP: a kormány ne emelje vissza az új lakások áfáját!
  MSZP: a kormány ne emelje vissza az új lakások áfáját!
 • Felértékelődött a diákmunka
  Felértékelődött a diákmunka
 • Dalosok találkoznak Fehérváron
  Dalosok találkoznak Fehérváron
 • Az Egyesült Államok újabb 200 millió dollárt utal át katonai támogatásra Ukrajnának
  Az Egyesült Államok újabb 200 millió dollárt utal át katonai támogatásra Ukrajnának
 • Klórt adományoz a kormány a kárpátaljai víz tisztításához
  Klórt adományoz a kormány a kárpátaljai víz tisztításához
 • Több filmet is terveznek a kimentett thai gyerekekről
  Több filmet is terveznek a kimentett thai gyerekekről
 • Délután erősen felhős idő várható borult időszakokkal
  Délután erősen felhős idő várható borult időszakokkal
 • Forma-1, strandröplada, atlétika? Jöhet bármi! - A fehérvári sportfotós bejárja a világot
  Forma-1, strandröplada, atlétika? Jöhet bármi! - A fehérvári sportfotós bejárja a világot
 • Vasúti átjáróban ütközött vonattal egy autó Nyárlőrincnél
  Vasúti átjáróban ütközött vonattal egy autó Nyárlőrincnél
 • Akár két év börtönt is kaphat, aki engedély nélkül átalakított buszt vezet
  Akár két év börtönt is kaphat, aki engedély nélkül átalakított buszt vezet