5 évnél régebbi cikk

Kempingeznél? Mutatjuk Európa legszebb sátras helyeit!
Fehérvár Médiacentrum fotójaKempingeznél? Mutatjuk Európa legszebb sátras helyeit!

Hamarosan indul a nyaralószezon, ráadásul újra kezd divatba jönni a sátras-lakóautós pihenés. Íme Európa 10 legszebb kempingező helye.

A repjegy.hu szedte csokorba a vén kontinens legszebb kempingjeit, ahol sátorral, lakókocsival egyaránt megszállhatunk.

Mazury, Lengyelország

A hatalmas turistatömegektől mentes Mazury-t Lengyelország zöld tüdejének is nevezik. Ez a buja, érintetlen tavakkal borított vidék apró, festői városok tucatjainak az otthona – és rengeteg remek helyet találsz egy tábor felállításához.

Tumiany nevezetű falucskában élvezheted a Tumiany Resort Center-t. A nyugodt helyszín a természet szerelmeseinek lett teremtve, gombászok és a halászok kedvelőinek egyaránt. Sétálj az erdőben, less be a helyi vadvilágba és a kajakozás se maradjon le listádról. Busszal egyszerűen eljuthatsz a nagyobb városokba, mint Giżycko vagy Ełk, és az ottani kikötőkben további vízi sportokat próbálhatsz ki.

Fannefjorden, Norvégia

Élvezd a “friluftsliv”, avagy az “életet a szabadban” és táborozz le Kviltorp kempingben, Molde mellett, Norvégia nyugati partján. A kempingben nem hiányzik a villany, Wi-Fi, sőt még a fürdőszobák sem.

Szállj meg egy vízparti házikóban, ahonnan remek kilátás nyílik a környező hegyekre! Érdemes meglátogatni a közeli Bud halászfalut, és csavarogni Trollstigen-ben a trollok ösvényén,de  a Romsdal Múzeum se maradjon ki. Meglátogathatod Veoya-szigetet, kirándulhatsz a Hjertoya túravonalon vagy  kerékpározhatsz a zöld dombok között.

Vila Nova de Milfontes, Portugália

Lovagold meg a legjobb hullámokat Portugália déli részén, Vila Nova de Milfontesben. A mediterrán éghajlat és a kellemes hőmérsékletű tenger miatt, ideális hely a vízi sportok rajongóinak. Az érintetlen strandok nagyszerű szörfözési lehetőségeket nyújtanak, míg a szárazföldön gyümölcsös kertek, szőlőültetvények, és az apró hagyományos falvak bájos festői látványa vár.

Vegyél leckéket az Altentejo Surf kempingben, kajakozz a Mira folyón, lazíts a Praia da Franquia-n vagy kerékpározz Almograve-ba, ahol a régió egyik legszebb strandjait találod. A túrázást maga a kormány is támogatja, vesd bele magad a legjobb túravonalakba. Megszállhatsz mobilházban, sátorban vagy akár a szabad ég alatt is, hisz rengeteg kemping található a környéken.

Bajorország, Németország

A festői Bajor Alpokban, Füssen közelében, a tóparti Hopfensee kemping kutyabarát és nem utolsó sorban aktív élményeket kínál kilátással a legmelegebb tavakra, Hopfensee-re, amelyek az Alpok lábánál fekszenek, mindössze egy kőhajításnyira a mesebeli Neuschwanstein kastélytól. Ez a tökéletes keveréke a pihenésnek és városnézésnek.

Napjaid elütheted túrázással, kerékpározással vagy úszással, majd lazíthatsz a helyi szaunákban és gőzfürdőben. Ha van időd, nézd meg a lenyűgöző Linderhof palotát és a gótikus Hohes-kastélyt, amely egy helyi művészeti múzeumot is tartogat. Szeretnél valami teljesen mást is átélni? Akkor vedd észak felé az irányt, mégpedig Berlinbe és próbáld ki a fedett kempinget Hüttenpalastban. Egy régi gyárban található bájos kemping színes lakókocsikkal és kabinokkal.

Blåvand, Dánia

Erdők, partok és nagyrészt lapos terep borítja, Dánia szinte a kempingezésre lett teremtve. Bár nem verhetsz sátrat akárhol, több erre alkalmas helyet találsz. Próbáld ki a Hvidbjerg Strand Feriepark-ot, amely 40 km hosszú fehér homokos strand és az Északi-tenger öleli körbe.

Táborozhatsz a csillagos ég alatt, vagy akár “glamping”-hetsz is – ilyenkor magánházban szállsz meg. A víz nyugodt és sekély, van vízi park, wellness központ és különböző, gyermekek számára is ideális tevékenységet űzhetsz.

Versailles, Franciaország

A Versailles-erdő fái között rejtőzik a Huttopia Versailles kemping, ahol az élet egy kicsit lelassul, és lehetőséged van a teljes lelki békére lelni. Bérelj egy kunyhót, sátrat vagy lakókocsit, mindegyik remekül fel van szerelve és teljes kényelemben pihenhetsz. A Versailles-palota gyönyörű kertjei csak egy kőhajításnyira találhatóak, és így akár egy napos kirándulásra is indulhatsz Párizsba.

Egyéb látnivalók közé tartozik a Petit Trianon – Marie Antoinette egykori birtoka, a Malmaison-kastély – Napóleon otthonaként szolgál és a középkori várban található Nemzeti Régészeti Múzeum. Múzeumok, galériák és kápolnák várják az idelátogatóak, míg a Parc de Saint-Cloud és az Arboretum de Chevreloup gondoskodnak a természet lágy érintéséről.

Kälsviken, Svédország

Svédország “allemansrätten”, lefordítva a nyilvános hozzáférési jog azt jelenti, hogy bárhová letáborozhatsz, persze nem valaki kertjére gondolunk. Ajánljuk Kälsviken-öblét, amely a Skuleskogen Nemzeti Parkban található. Valódi kemping hangulat, de ivóvízzel, fürdőszobával és tűzhellyel megspékelve. Nyugodt és csendes, tökéletes választás a meleg nyári napokra. Fedezd fel a bronzkori sziklákat, a régi erdőket és a hihetetlen geológiai jelenségeket.

Bran, Románia

Kösd össze a történelmet a mitológiával és táborozz le Bran régióban. A híres 14. századi “Drakula” kastély otthona, Bran számos más kísérteties helyszínt is kínál, a nem félőseknek csak ajánlani tudjuk.

Látogasd meg az apró Bran Village Múzeumot, a “kísértetjárta” Castelul Groazeit, a fekete fedelű helyi kolostort és a félelmetes, elszenesedett Fekete Templomot. Várak, erődítmények és más gótikus látnivalókkal bővelkedik a környék, de a természeti látnivalókról se feledkezz meg. A csúcspontok közé tartozik a Bucegi-hegység, a Peştera Liliecilor barlang és a Libearty Bear Sanctuary Omu-csúcsa. A vámpír kempingben sátrakban, lakókocsikban vagy kabinokban szállhatsz meg.

Finn-szigetvilág, Finnország

Finnország nyugati és déli partvidékén terjed ki a távoli finn szigetvilág, amit 20 000 érintetlen sziget alkot. A hatalmas nemzeti park otthona, hihetetlen kajakozás és túrázási lehetőséget kínál, jól felszerelt, elbűvölő kempingekkel. Meglátogathatod gyönyörű Bengtskär világítótornyot, amely a legmagasabb egész Skandináviában.

Szardínia, Olaszország

Szardíniát gyakran Európa Karib-szigetének is nevezik. A kavicsos úton kocsival könnyen megközelíthető Sant’Antioco, egy apró érintetlen terület, ahol még kevésbé érezhető a tömegturizmus. Ennek délnyugati sarkában fekszik Tonnara, amihez társul egy kis privát strand és gyönyörű sziklaszirtek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek