5 évnél régebbi cikk

Így szenvednek az állatok, ha a forró autóban hagyod őket!
Fehérvár Médiacentrum fotója
kutyabarat.hu
Így szenvednek az állatok, ha a forró autóban hagyod őket!

Idén szerencsére még nem érkezett túlforrósodott autóban hagyott kisgyermek- vagy állathalálról hír, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy eltűntek a bolygónkról a felelőtlen emberek. Inkább csak azt, hogy vannak, akik figyelnek és mentenek, ahogy a cseh rendőrök is a következő videóban a forróságban szenvedő kutyusokat. Legyen ez figyelemfelhívó, mert lesz még idén kánikula...

Fájdalmas képek, amitől megszakad a szív. Csak kevésen múlott, hogy egyik esetből sem lett tragédia, mert sokan még mindig nem jegyezték, tanulták meg: szeretteinket nem hagyjuk az autóban, főleg amikor a tűző nap pillanatok alatt katlanná forrósítja a kasznit.

A 30 Celsius fokos melegben az autó belseje 10 perc alatt 70 fokosra forrósodhat, így már néhány percnyi felelőtlenségnek is súlyos egészségkárosodás vagy akár halál lehet az ára.

Bár ezek a felvételek nem Magyarországon készültek, hiszen a szlovák rendőrök tették közzé prágai kollégáik beavatkozását, ne legyenek kétségeink: a magyar rendőrök sem két ilyen esettel találkoztak. A videóban egyébként több olyan mentés látható, amikor a gazdák (vagy valami olyannak mondható lények) a hőségben bezárva hagyták kutyáikat. Szenvedni. Meghalni.

Úgyhogy legyen most ez a videó figyelemfelhívás: lesz még idén kánikula!  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek