5 évnél régebbi cikk

Virtuális szemüvegen keresztül ismerkedtek a szakmákkal a fehérvári általános iskolások
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Virtuális szemüvegen keresztül ismerkedtek a szakmákkal a fehérvári általános iskolások

Végzős általános iskolásokat és szüleiket várt november 10-én és 11-én az Állj pályára! elnevezésű pályaválasztási kiállítás Székesfehérváron.

A  közel száz kiállító között középiskolák, felsőfokú oktatási intézmények és munkáltatók is hasznos információkkal várták a továbbtanulásra, pályaválasztásra készülőket, élményszerű ismereteket nyújtva. A „ Szakmavilág” roadshow kamion belső terében virtuális térben kerülhettek közelebb a különböző szakmákhoz a fiatalok. Egy VR szemüveg segítségével próbálhatták ki az építőipari, az autóipari, a vendéglátó-ipari és a kreatív szakmákat.

Az eseményt, mely lassan húsz éve minden esztendőben megrendezésre kerül városunkban, a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezte. Már a megnyitó ünnepségen több száz fiatal tolongott tanáraival, szüleivel, hogy megismerhessék a régió képzési, szakmai lehetőségeit. A pályaválasztási kiállításon a közel 100 standon az érdeklődők átfogó ismereteket szerezhettek az egyes szakmákról. Elsősorban a megyében működő szakközép- és szakiskolákról, a felsőfokú oktatási intézményekről, az iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli továbbtanulási lehetőségekről, valamint a hazai képzési és általános munkavállalási lehetőségekről is. A kiállítást a diákok által összeállított színvonalas kulturális programok kísérték.

 

A kétnapos székesfehérvári programot dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg. A pályaválasztás, a felnőtté válás első igazán komoly lépései közé tartozik, amely egyben nagy lehetőség is a tanulásra és a fejlődésre. A jó döntés nemcsak az egyén, hanem a család, a mikro- és makrokörnyezet, a gazdaság és az ország jövőjét is meghatározza, hiszen a felkészült szakemberek segítik az ország gazdasági fejlődését.

Dr. Karakó László, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, ebben az átalakuló világban, amely a munkaerőpiacot is érinti, nagyon nagy felelősség hárul a szülőkre, pedagógusokra, gyermekekre, milyen döntést hoznak a továbbtanulás, a pályaválasztás során. Annak, hogy a munkaerőpiac rugalmasan tudjon alkalmazkodni a megfelelő követelményekhez, az a feltétele, hogy erős legyen az együttműködés minden szektor között.

További ajánlatok:
www.kdriu.hu
www.metal.videoton.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek