5 évnél régebbi cikk

Tantermi színház Székesfehérváron
Tantermi színház Székesfehérváron

Matuz János folytatja misszióját. A kiváló rendező hat diákkal a szerepekben, Golding: A legyek ura című regényét alkalmazta színpadra, amelyet a székesfehérvári középiskolások tekinthetnek meg.

William Golding: A legyek ura című világhírű regényének színpadi adaptációját vitte színre Matuz János, a Tantermi színház programsorozat keretében a Nemes Nagy Ágnes kollégiumban. A világban háború dúl, a fiúk egy repülőgép-szerencsétlenség következtében egy lakatlan szigetre kerülnek, távol a civilizációtól, és egyfajta rendet, társadalmat kialakítani. És őrzik a tüzet, mert ez az egyetlen útja a menekülésnek.

Sokáig idilli játéknak tetszik az egész: a jól nevelt angol fiúk megbirkóznak a nehézségekkel, s követik Ralphot, a született vezetőt, aki tüzet gyújt, és expedíciót vezet a sziget felderítésére. Ám az idillben, sokasodnak a bajok: a vezérszerepre pályázó Jack nem hajlandó engedelmeskedni Ralphnak, és a fiúk közül egyre többen állnak mellé, s imádják vele együtt a Legyek Urát, mondta el Matuz János, a darab rendezője.

 

 

 

 

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek