2 évnél régebbi cikk

A V4 országok parlamenti elnökeinek találkozóját tartották Fehérvárcsurgón
·Közélettalálkozó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Vasvári Tamás
A V4 országok parlamenti elnökeinek találkozóját tartották Fehérvárcsurgón
·Közélettalálkozó·Utolsó frissítés: undefined

Közös álláspont kialakítására törekednek Európa jövőjéről a visegrádi országok - közölte az Országgyűlés elnöke a V4-ek (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) parlamenti elnökeinek pénteki fehérvárcsurgói találkozóját követően az MTI-vel.

A visegrádi országok olyan közös álláspontot kívánnak kialakítani, amely figyelembe vehető Brüsszelben és az Európai Unió minden tagállamában, és nemcsak az érdekekről, hanem az értékekről is szól - mondta Kövér László.

A házelnök hangsúlyozta: a V4-ek szeretnének egyenrangú félként részt venni az Európa jövőjéről szóló vitában, illetve azt is, hogy az európai tagállamok nemzeti parlamentjeinek szava is számítson.

Tovább erősödött Közép-Európa hangja az Európai Unióban - mondta köszöntőjében Kövér László Fehérvárcsurgón, a Visegrádi Országok házelnökeinek találkozóján.

Az Országgyűlés elnöke hozzátette, az elmúlt évben több politikai kérdésben képviseltek közös álláspontot, például a migráció, a közlekedési infrastruktúra-fejlesztés vagy a mezőgazdaság kérdésköre.

A hónap elején vette át Magyarország Lengyelországtól a V4 elnökséget, az elnökség szlogenje az "Indítsuk újra Európát", a közös munka célja az, hogy a járványkezelésre építve sikeres legyen ez az újraindítás és a V4 országok nyertesei legyenek a világgazdaság alakulásának - jelentette ki a házelnök. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek