1 évnél régebbi cikk

Felállványozták - folytatódik a Kodály iskola felújítása
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Felállványozták - folytatódik a Kodály iskola felújítása

A homlokzata is megszépül a Kodály iskolának, már állnak az állványok és láthatóan megindult a munka. Mintegy 150 millió forintból korszerűsödik tovább a nagy múltú székesfehérvári oktatási intézmény épülete.

A vasútállomással szemben álló Béke téri iskola épületnél láthatóan megindult a homlokzat felújítása. A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola környékén járva láthatjuk, hogy az oktatási intézményt már fel is állványozták a szakemberek.

A beruházásról érdeklődünk Székesfehérvár önkormányzatánál. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatott, hogy a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola homlokzatfelújítása a Modern Városok Program keretében valósul meg. 

A mintegy 20 fehérvári oktatási intézményt érintő „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” projekt részeként, közel 150 millió forintos beruházással kezdődött meg a homlokzatfelújítás, valamint a két iskolaépületet összekötő folyosó teljes tetőszerkezete is elkészül a beruházás keretében.

A kivitelező által vállalt teljesítési határidő a munkaterület átadásától számított 9 hónap” – tájékoztatott Székesfehérvár önkormányzata. 

 A Kodály Zoltán Iskolába mintegy félezer gyerek jár. Az intézmény legrégebbi épületszárnya a Mártírok útjára néz és 1943-ban épült, majd az újabb rész 1959-ben, míg az új rész tetőtere pedig 2002-ben készült el. 

Korábbi interjúnkban a fejlesztésekről is kérdeztük a város polgármesterét, Cser-Palkovics Andrást, aki tavaly év végén elmondta, hogy a Kodolányi és a Vasvári gimnázium felújítása is elkezdődött a nyílászárók cseréjével.

A Modern Városok Program keretében tudja a város a Kodály iskola homlokzatát felújítani, de a Munkácsy iskola felújítása is megvalósulhat. A Teleki és a zeneiskola hangversenyterme esetében pedig a tervezés kezdődhet el. Előkészítés alatt lévő programok szintjén számos más középiskola és általános iskola felújítása is napirenden van.

A vizesblokkokat már tizenöt iskolában korszerűsítette Székesfehérvár önkormányzata, és van, ami 2023-ban újul majd meg.

Kapcsolódó
Korszerűsödik és bővül a Kodály Zoltán Iskola, a teljes homlokzat is megújul

Két felújítás érinti a Kodály Zoltán Általános Iskolát és Gimnáziumot. Korszerűsítések, új tornaterem, közösségi tér kialakítása zajlik jelenleg, több mint 890 millió forintból az unió társfinanszírozásával. A teljes homlokzatfelújításra pedig a Modern Városok Program keretében van lehetőség. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek