10 hónapnál régebbi cikk

Csak hogy időben tudj tervezni, mutatunk egy jó kis augusztusi, fehérvári programot
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Csak hogy időben tudj tervezni, mutatunk egy jó kis augusztusi, fehérvári programot

Augusztus 13-án, vasárnap kezdődik a város legnagyobb, legjelentősebb, országos hírű fesztiválja, a Székesfehérvári Királyi Napok, melynek egyik nyitó programja idén is a Folkfesztivál lesz.

Táncszínházi bemutatókkal, gyermekprogramokkal és koncertekkel várja vendégeit a jövőre 75 éves Alba Regia Táncegyesület a Királyi Napok Folkfesztiválon, augusztus 13. és 15. között Székesfehérváron, a Malom utcai Táncházban, az Országzászló téren és a Zichy-színpadon.

A Királyi Játéktér első programja idén egy interaktív családi előadás lesz a Táncház udvarán augusztus 13-án, vasárnap 11.00 órakor, a következő napokban pedig a népi gyermekjátszóval kiköltöznek majd az Országzászló térre. Két alkalommal különleges előadásokkal is kiegészül ez a program: augusztus 14-én, hétfőn 18.00 órakor az Alba Regia Táncegyüttes Mesenép című, interaktív családi táncszínházi produkciójára, augusztus 15-én, kedden 18.00 órakor az Alba Regia AMI Pulutyka csoportjának Névelhagyó című műsorára várják a közönséget a Táncház színháztermébe.

A Királyi Táncpódium ingyenes előadásait a Zichy-színpadon mutatják be augusztus 13–15. között: a Székesfehérvári Királyi Napok megnyitóján, augusztus 13-án, vasárnap 19.30 órakor az Alba Regia Táncműhely „Familia Alba” című gálaműsora köszönti a vendégeket, a második napon 20.00 órakor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című előadását, zárásként pedig a Duna Művészegyüttes Szépséges Mezőség című előadását élvezhetik a nézők a Zichy ligetben a megszokott lelátóról szintén 20.00 órától.

A Királyi és a FÉSZER Folkesték mindhárom nap 22.00 és 22.30, illetve 23.30 és 24.00 órakor kezdődnek a Táncház udvarán, valamint a fészerben. Vendégei lesznek: Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Galiba zenekar, az Aurevoir, a Tilinkó zenekar, a Puszták Népe Front zenekar és a Paraba Világzenei Klub.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek