9 hónapnál régebbi cikk

Szeptember 30-ig tart az ebösszeírás Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Szeptember 30-ig tart az ebösszeírás Székesfehérváron

Minden kutyatartó köteles nyilatkozni, de továbbra sem vezeti be az ebrendészeti hozzájárulást Székesfehérvár Önkormányzata.

Elindult Székesfehérváron is a kötelező ebösszeírás, az állatok tulajdonosainak szeptember 30-ig van lehetőségük adatokat szolgáltatni - hívja a fel a figyelmet az Önkormányzati Kommunikációs Központ. Kutyánként egy adatlapot kell kitölteni, és arra a tulajdonosra, aki az adatszolgáltatási kötelezettségnek nem tesz eleget, állatvédelmi bírságot szabhatnak ki.

A törvényi kötelezettség szerint az eb/ebek tulajdonosának vagy tartójának az adatlapon feltüntetett adatokat az Önkormányzat rendelkezésére kell bocsátania. 

Az ebösszeíró adatlap, illetve a kitöltéshez segítséget nyújtó tájékoztató több formában is elérhető:

  • kinyomtatva a Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Környezetvédelmi Irodáján (Székesfehérvár, Jókai utca 1-3. fsz., Hiemer Rendezvényközpont (Gesztenyés Udvar felől), az Ügyfélszolgálati Irodán (Székesfehérvár, Kossuth L. u. 4.),
  • letölthetők a város honlapjáról IDE KATTINTVA

Az adatlapok nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók.

Az ebösszeíró adatlapokat 2023. szeptember 30-ig kell kitöltve visszaküldeni. Erre is többféle módot is biztosítanak:

  • intézhető elektronikus ügyintézés indításával: IDE KATTINTVA!
  • elküldhető levélben, postai úton a következő címre: Polgármesteri Hivatal Székesfehérvár, Városház tér 2.,
  • személyesen leadható a Polgármesteri Hivatal (Városház tér 1.) portáján, bedobható a gyűjtőládába az Ügyfélszolgálati Irodán (Kossuth u. 4.)
  • e-mailben (aláírva, majd szkennelt formában) elküldhető az ebosszeiras@pmhiv.szekesfehervar.hu  e-mail címre.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy amennyiben az ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, továbbá amennyiben ezen időpont után kerül az eb a felügyelete alá, azt a változást követő 15 napon belül be kell jelenteni a Polgármesteri Hivatal részére.

Fontos tudnivaló, hogy Székesfehérvár Önkormányzata továbbra sem vezeti be az ebrendészeti hozzájárulást, azaz az úgynevezett ebadót. A kutyatulajdonosoknak továbbra sem lesz fizetési kötelezettségük, de kérik, hogy segítsék a hatóság munkáját az adatlapok kitöltésével és visszaküldésével.

A tájékoztató, az adatlap, illetve az anyagokhoz közvetlen elérést biztosító QR-kódok IDE KATTINTVA letölthetőek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek