9 hónapnál régebbi cikk

Vigyázzunk közösen a fehérvári Japánkertre!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Vigyázzunk közösen a fehérvári Japánkertre!

A júniusban átadott Japánkertnek egy hónap alatt nagyon sok látogatója volt. A kertet megálmodó DENSO Gyártó Magyarország Kft. szeretné, ha még sokáig meghatározó színfoltja, pihenő helye lenne a városnak, éppen ezért arra kéri a látogatókat, vigyázzanak erre a kis "szigetre".

A négy évszakos, tematikus kertet a 25 éve a városban működő DENSO Gyártó Magyarország Kft. ajándékozta a városnak, hogy maradandó emléket állítson kollégáinak és a városlakóknak. A cég vállalta, hogy öt éven át gondoskodik a kert szakszerű gondozásáról, fenntartásáról. Arra kérik a Csónakázó-tó szigetére érkező látogatókat, hogy a város új üde színfoltjára közösen vigyázzunk.

A japánkertek Japánban szent helyek, mely kikapcsolódást jelentenek a mindennapi életből, a legtöbb kert csendes elmélkedésre bátorítja a látogatót. A sétakertekben a látogatónak végig kell sétálnia a kerten, hogy teljes mértékben élvezhesse szépségét. Minden egyes eleme (kapu, növények, lámpás, pad, csobogó, szárazkert) egyedi jelentéssel bír.

Azért fontos, hogy minden látogató tisztában legyen ezzel, hogy szent helynek méltóan látogassa a kertet! Ne nyúljanak a növényekhez, ne rendezzék át, ne lépjenek a szárazkertbe, ne sározzák össze, ne rongálják egyes elemeit!

Vigyázzunk a kert épségére, hogy még nagyon sokáig tudjuk élvezni!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek