8 hónapnál régebbi cikk

Adolf Balázs világbajnoki aranyérmes 5000 méteren
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Kovács Tamás
Adolf Balázs világbajnoki aranyérmes 5000 méteren

Kisbán Zsófia pedig ezüstérmet szerzett a vasárnapi záró 5000 méteres döntőkben a Duisburgban zajló kajak-kenu világbajnokságon. 

A kenus Adolf Balázs arany-, Kisbán Zsófia pedig ezüstérmet szerzett a vasárnapi záró 5000 méteres döntőkben a Duisburgban zajló kajak-kenu világbajnokságon.

Adolf Balázs azok után, hogy 1000 méteren kvótát szerzett, saját megfogalmazása szerint örömkenuzásra készült 5000 méteren, amely izgalmas versenyt hozott. Féltávtól az Adolf, Szergej Tarnovszki, Sebastian Brendel trió lapátolt az élen, de a riválisoknak láthatólag kevésbé ízlettek a futószakaszok, mint a magyar versenyzőnek, aki az utolsó kiszállásnál még a lekörözött ellenfeleket is ügyesen kerülte ki. A hajrá megint Adolf és Brendel külön csatáját hozta, és ezúttal is - mint két éve - előbbi került ki győztesen.

A leghosszabb távon a maratoni szakághoz hasonlóan futószakaszokat is teljesíteniük kellett az indulóknak. Ez a maratoni specialista Kisbán Zsófiát - aki szombaton negyedik lett 1000 méteren - egyáltalán nem zavarta, sőt, rögtön a rajt után az élre állt és sokáig vezetett is. Az utolsó kilométeren aztán csatlakozott hozzá a címvédő kanadai Katie Vincent, aki a záró futószakaszon meg is előzte, így Kisbánnak meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek