8 hónapnál régebbi cikk

"Szurkoltak, tomboltak, bekiabáltak minket a célba!" - városházi fogadás az atlétikai vb résztvevőinek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
"Szurkoltak, tomboltak, bekiabáltak minket a célba!" - városházi fogadás az atlétikai vb résztvevőinek

Az atlétika vb fantasztikus hangulatáról is szó esett a városházi ünnepségen, ahol a vb résztvevőit, köztük Szabó Dánielt, az ARAK sprinterét, és a pályabírókat, önkénteseket köszöntötték szerdán.

Mintegy egymilliárd ember figyelt oda az előző héten a Magyarországon rendezett atlétikai világbajnokságra. A nemzeteken átívelő nagyszabású megmérettetésre Székesfehérvár is adott versenyzőt, áttételesen versenyzőket, hiszen egy most is Fehérváron sportoló eredményes fiatal, Szabó Dániel is bemutatkozhatott, de szerepeltek olyanok is, akik korábban az ARAK utánpótlás központjában nőhettek fel. Szerdán Székesfehérvár polgármestere köszöntötte az Atlétikai Világbajnokságon részt vett fehérvári sportolót, pályabírókat és önkénteseket a Városházán.

Meghívtuk azokat a sportbírókat és önkénteseket is, akik segítették a világbajnokság lebonyolítását.

Székesfehérvár kivette a részét az atlétika fejlődéséből, akár az ARAK-ot, akár az infrastruktúrát, akár az elmúlt években a Gyulai Memorial megrendezését tekintve. A világ most látott legjobbjai közül sokakat köszö9nthettünk korábban Székesfehérváron -

mondta a polgármester.

A 2023-as Atlétikai VB-n Szabó Dániel, az ARAK sprintere a 4x100 méteres váltó harmadik tagjaként vágtázott a magyar fővárosban telt ház előtt a Nemzeti Atlétikai Központban. Az Illovszky Dominik, Boros Bence, Szabó Dániel, Pap Márk alkotta kvartett az első futamban olyan sztárokkal tűzdelt nemzeti váltókkal szerepelt, mint például az USA, Jamaica, és a hatodik helyen értek célba. A döntőt végül az USA nyerte Olaszország és Jamaica előtt, Magyarország pedig a 13. helyen végzett.

"Mint  minden futásban, természetesen ebben is maradt még, lehetett volna az időből faragni.

De a csapat és én is kihoztam magamból a legtöbbet, ami a fantasztikus közönségnek is köszönhető volt. Szurkoltak, tomboltak, bekiabáltak minket a célba! Szomorkodásra nincs okunk, helytálltunk"

- értékelt Szabó Dani.

Hirt Károly az ARAK elnöke is óriási örömnek, és egy pozitív visszacsatolásnak nevezte a fehérváriak világversenyen való szereplését. A könnyed hangulatú találkozón a polgármester egy kis ajándékkal kedveskedett a résztvevőknek, majd egy kötetlen beszélgetés kezdődött a versenyen szerzett élményekről. Szabó Danira azonban most még nem vár pihenés, a hétvégén egy szuperliga döntő, az egyesületi váltóval 4szer 100-as országos bajnokság, a jövő héten pedig a csapatbajnokság döntője is kihívásokat tartogat számára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek