7 hónapnál régebbi cikk

Elektromos járműveket lehet kipróbálni ingyen szombaton Fehérváron
·Életmódkörnyezetvédelem·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Molnár Artúr
Elektromos járműveket lehet kipróbálni ingyen szombaton Fehérváron
·Életmódkörnyezetvédelem·Utolsó frissítés: undefined

Elektromos autókat, robogókat, rollereket, kerékpárokat nézhetnek meg és próbálhatnak ki az érdeklődők a Menő Jövő - Elektromos Járművek Napján.

A Menő-Jövő programmal indul az  Európai Mobilitási Hét Székesfehérváron. A mottója idén: Takarékoskodjunk az energiával! 

"Ennek a mottónak a jegyében a fenntartható és környezetkímélő, környezettudatos közlekedés népszerűsítése a célja a hétnek. Számos civil szervezet és piaci szereplő is csatlakozik a rendezvényhez, a hétnek a rendezvényeihez. Ilyen például a Gaja Környezetvédő Egyesület, valamint a Székesfehérvár Városi Természetvédő Szövetség"- tudtuk meg Lehrner Zsolt alpolgármestertől.

Szombaton 10 és 18 óra között a Rákóczi utca-Várkörút lezárt szakaszán a technika legújabb vívmányaival ismerkedhetnek az érdeklődők. A Jövő Mobilitása Szövetség idén is szeretné a fenntartható közlekedési megoldásokat, innovációkat bemutatni, népszerűsíteni. Pukler Gábor, a Jövő Mobilitása Szövetség elnöke ismertette: 

"Hasonlóan az előző évekhez, megpróbáljuk megmutatni a város összes alternatíváját. Legyen szó környezettudatos elektromos autóról, sőt idén megengedtük, hogy a tölthető hibrid autók is megjelenjenek. Az úgynevezett plug-in hybrid autók is itt lesznek. Ezenkívül az összes kétkerekű lehetősége, a wakeboardtól kezdve egészen az elektromos robogóig, kerékpárok, rollerek. Ezeket mind meg lehet nézni, meg lehet fogni és ki is lehet próbálni akár felügyelettel, akár felügyelet nélkül" - tájékoztatta az fmc.hu-t Pukler Gábor, a Jövő Mobilitása Szövetség elnöke.

Pukler Gábor azt is elmondta, az erre épülő infrastruktúra szolgáltatók lesznek még jelen a rendezvényen. Mint mondja, sokszor felmerül, hogy az elektromos autó mennyire környezetbarát, a rendezvény áramellátását például egy cég az elektromos autókból kiszerelt akkumulátorokkal oldja majd meg. Az Elektromos járművek napján színes programok várják a családokat a Prohászka ligetben és környékén.

"Játékosan a KRESZ-szel lehet megismerkedni, lesz mobil akadálypálya, lesznek játékok. Különböző programokra várjuk azokat, akik a tesztvezetés a járművek megtekintése után szeretnének még egy kis időt közösen együtt eltölteni itt a ligetben"- tudtuk meg Igaz Krisztinától, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetőjétől.
 
A József Attila utcában, a Skála Áruház és az ügyeletes gyógyszertár közötti útszakaszon 10 és 17 óra között az Ikarus cégcsoport is megjelenik új elektromos autóbuszával, amely azon kívül, hogy megtekinthető, óránként városnéző körútra viszi utasait. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek