7 hónapnál régebbi cikk

Elkészül az Alba Aréna, de még a régi csarnokban tölti ezt a szezont a Volán
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19/Soós Attila
Elkészül az Alba Aréna, de még a régi csarnokban tölti ezt a szezont a Volán
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

Pénteken megkezdi szereplését az osztrák ligában a most először magyar vezetőedző által irányított Hydro Fehérvár AV19. Cél ismét a rájátszás, az utolsó idényben, amit még az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban játszik le a Volán. Az új arénába történő átköltözésről videónkban beszél a klubelnök.

A fehérvári hokicsapat nyáron kinevezett vezetőedzője több edzőmeccs alapján ítélhette meg a felkészülés sikerességét. Kiss Dávid azt mondja, nem az eredmények felől közelíti meg ezeket, hanem az alapján, hogy a játékosok mennyire sajátították el a kérteket és tették magukat oda, hogy megvalósítsák az elképzeléseket.

"Mérkőzésről mérkőzésre fejlődtek. Úgy gondolom, hogy az utolsó meccsen, ami a legnehezebb ellenfelünk volt Érsekújváron, már látszódott, hogy azt a rengeteg dolgot, amit átbeszéltünk, azt egy ilyen jó ellenfél ellen is végre tudták hajtani. Úgyhogy, ha nem az eredményeket nézem, akkor teljes mértékben elégedett vagyok."

Új igazolásokban nem volt hiány. A vezetőedző szerint biztató lehet a mozgékony védelem, amely négy erős hátvédpárt jelent. A csapat magyar válogatott támadója, Hári János pedig azt mondja, a felszabadultabb hangulatban a támadások befejezéséért felelős játékosokban is bízni lehet.

"A támadójátékunk jó lesz, így hogy kicsit felszabadultabb lett, miközben ugyanolyan jók a játékosaink. Ha körbenézünk a csatárokon, van szerintem hat-hét játékosunk, aki 40-50 pontos szezont is csinált már a ligában, szóval arra megvan a potenciál.

Amiben mindig fejlődni kell, az a védekezés. Ha megnézzük az alapszakasz-győzteseket, hogy ki lesz a bajnok, mindig azok a csapatok, akik a legkevesebb gólt kapják, szóval ha az működik, akkor mindig jó esélyed van."

A hivatalos célkitűzés a fehérvári hokisok előtt mindig a rájátszásba jutás. Ez idén is így lesz, de ne feledjük: ez a csapat 2022-ben döntőt játszott, vagyis tudja, milyen érzés és mi kell a kiugró eredményhez. Ezt Kiss Dávid is megerősítette:

"Ha már egyszer ez a csapat megízlelte, hogy milyen eljutni egy bajnoki döntőig, élsportolóként nem fogjuk alább adni ennél, és szeretnénk megint minél közelebb kerülni hozzá.

Megpróbáljuk azért szétdarabolni a szezont a játékosoknak, hogy ne csak mindig a végcél legyen a szemük előtt, de hosszú távon a csapaton belül is magasra tettük a mércét. Ami most kijelenthető, hogy szeretnénk sok mérkőzést nyerni és majd meglátjuk, az milyen messze visz minket."

A szezon egyben búcsú lesz a legendás jégcsarnoktól, ahol utoljára, még az új multicsarnokba költözés előtt valami nagyot alkothat a Volán. Ezzel kapcsolatban Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke elmondta, bár felmerült, hogy esetleg a rájátszásra már beköltözne a jövő év elejére elkészülő Alba Arénába a Volán, ez sportszakmailag nehezen lenne megoldható döccenők nélkül.

"Ezt a szezont támogatóinkkal, bérleteseinkkel, szurkolóinkkal együtt eddigi otthonunkban, az ördögkatlanban, az Ifj Ocskay Gábor Jégcsarnokban tudjuk le.

Utána pedig tervezetten lesz időnk, pár hónapunk arra, hogy belakjuk az új lakhelyünket, megismerjük az ottani lehetőségeinket, kipróbáljuk a jeget, az edzéseken az új pályát.

És akkor mindennek meglesz az a természetes íve, ami szükséges ahhoz, hogy ott már aztán egy magabiztos hazai csapatként kezdhessünk szezont."

Az alábbi videóban a klubelnök részletesen is beszél az új csarnok megvalósításának történetéről, a csapat, a közönség ezzel kapcsolatos várakozásáról és persze a szezon céljairól is.

Az ICE Hockey Leauge rajtján pénteken az Asiago otthonában lépnek pályára a fehérvári hokisok. Hazai jégen egy héttel később láthatjuk először ebben a szezonban bajnoki meccsen a Volánt, a mostanában szinte mumussá vált Salzburg ellen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek