3 hónapnál régebbi cikk

A megyei rivális ellen tört meg a FEHA19 rossz szériája
Fehérvár Médiacentrum fotója
FEHA19
A megyei rivális ellen tört meg a FEHA19 rossz szériája

December eleje óta képtelen volt nyerni az Erste Ligában a FEHA19 hokicsapata, pedig szinte minden meccsén volt esélye a pontszerzésre. Vasárnap este megszakadt a vereségszéria.

Nagyon akart, az első másodperctől az utolsóig nagyot küzdött, kétgólos hátrányban sem adta fel, így alaposan meg is érdemelte a 3-2-es, szétlövéses győzelmet a jégkorong Erste Ligában a Fehérvár Hockey Academy (FEHA19). Anatolij Bogdanov alakulata 9 nyeretlen találkozót követően december 1-je óta először tudott 1 pontnál többet szerezni, ezúttal a Dunaújvárosi Acélbikák ellen.

Az első harmadban sokkal több helyzetet dolgozott és hagyott ki a "kisvolán", mint ellenfele, de kapuvasnál többre nem futotta, miközben alig fél perc alatt lőtt kettőt a Duna-parti gárda.

Ettől sem omlott össze a fiatal hazai alakulat, a folytatásban is ment előre derekasan a gólókért. Erőfeszítését a hajrában Falus Ádám és Ambrus Csongor révén siker koronázta, egyenlített, ám a rendes játékidőben már nem tudott dönteni egyik csapat sem, miként a hosszabbítás sem hozott újabb gólt, hiába az 51-46-os kapura lövési mutató, a közel száz próbálkozás sem volt elég.

A szétlövésben még ehhez hozzátehettek éppen tízet a küzdő felek, s ebből a büntetőpárbajból az ötödik párban Ulamec jó büntetőzése döntött a FEHA19 javára, amely ezzel maradt a 10. helyen, de 3 pontra megközelítette a három mérkőzéssel többet játszó Dunaújvárost. A következő körökben akár le is faraghatja ezt a hátrányt, ha az eheti székelyföldi túráján a Csíkszereda (január 18.), a Brassó (január 19.) és a Gyergyó (január 21.) ellen bravúrral, eredményesen szerepel.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek