3 hónapnál régebbi cikk

Elkapta a mumust, legyőzte a Salzburgot a Volán!
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19
Elkapta a mumust, legyőzte a Salzburgot a Volán!
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

2022 február 20-a után először tudta legyőzni az osztrák nemzetközi bajnokságban a székesfehérvári hoki csapat a címvédőt, ami komoly lökést adhat az alapszakasz utolsó harmadára.

Hihetetlen jó rendező a sors a sportban! Parádésan menetelt az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong ligában december közepéig a Hydro Fehérvár AV19, hetekig vezette is az ICEHL alapszakaszának tabelláját, ám jött egy rossz "fuvallat", amely elfújta a magabiztos előnyt, jöttek sorra a gyengébb meccsek, hétből hat mérkőzésen vereség, mindössze 5 szerzett ponttal, a legutóbbi öt találkozón csak zakóval. Ezek után aztán érkezik Fehérvárra a címvédő, a mumus Red Bull Salzburg, amelyet majdnem két éve nem tudott legyőzni a Volán, és mi történik? Igen! 4-2-re nyer a kék-fehér társulat!

Már az elején látszott, hogy most nagyon koncentrál, nagyon akar, nagyon küzd a Volán. Már a 3. percben megszerezte a vezetést Kuralt révén, majd a második játékrész elején megduplázta előnyét a hazai gárda Atkinson találatával. Próbálkozott közben rendesen a bivalyerős Salzburg is, amelynek csak az utolsó felvonás elején, a 43. percben jött össze az első gól, amire Kuraltnak volt 5 percen belül válasza!

A hajrát nagyon megnyomta a Red Bullos kompánia, bő hét perccel a vége előtt újra fel is jött egy gólra. Ekkor sokakban felsejlett az elmúlt két esztendő számos meccse, amit hasonló szituációban vesztett el a Volán a salzburgiak ellen, ám most végre másként alakultak az utolsó percek. Majd felborult a pálya, úgy hajtottak az egyenlítésért az osztrákok, lehozták a kapust is a végén, hogy aztán Mihály Ákos lehessen a hős. Előbb egy nagyot blokkolt saját kapuja előtt, majd egy szerzett koronggal az üres kapuig masírozott, 4 másodperccel a végső dudaszó előtt robbantva a csarnokot! Végre, siker a mumus ellen!

Ezzel a szép diadallal 10 pont fórral áll a 3. helyen Kiss Dávid alakulata, mi több, beérte a legyőzött "vörös bikákat", igaz, egy meccsel többet játszva és nem szakadt le jobban a 4 egységnyi fórral vezető Klagenfurttól. Attól a Klagenfurttól, amely ellen érik egy hasonlóan rossz sorozat, mint az RBS elleni volt. Máig...

A következő meccsre lendületből megy a Volán, szombaton (január 13) 17.30-kor a Pustertal vendégeskedik az "Ördögkatlanban", a Raktár utcai csarnokban.

A napi hoki krónikához hozzátartozik, hogy a klub Erste Ligás alakulata, a FEHA19 nem tudta megszakítani rossz szériáját, a bajnokesélyes BJA ellen is kiválóan helytállt, de ez is csak egy 4-2-es vereséghez volt elég. A "kisvolánnak" is el kell mozdulnia lassan a holtpontról, mert sokkal több van a csapatban, mint ami a pontok számát tekintve kijött belőle az elmúlt bő egy hónapban, amióta nem tudott nyerni.

A következő körben, január 14-én, vasárnap 17.15-kor éppen az előtte álló megyei riválist, a Dunaújvárost fogadja, s ha legyőzi, felzárkózik a nyakára pontszámban.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek