7 hónapnál régebbi cikk

Virágos Székesfehérvár - pár napig még lehet pályázni
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Virágos Székesfehérvár - pár napig még lehet pályázni

Szeptember 24-ig, azaz vasárnapig várja a pályázatokat a Városgondnokság a Virágos Székesfehérvár programra. A fehérvári lakosok virágokra, esővízgyűjtőre vagy komposztálóládára pályázhatnak az akcióban.

Virágok, komposztálóláda és esővízgyűjtő. Ezekre pályázhatnak a városlakók a Virágos Székesfehérvár programban. Az akció szeptember 11-én, hétfőn indult és szeptember 24-e vasárnapig tart. Az előző évek gyakorlatához hasonlóan idén is négy kategóriában, az A csomagban tizenkettő futó vagy álló muskátlira, a B csomagban huszonöt darab egynyári növényre, a C csomagban komposztáló ládára, a D csomagban pedig esővízgyűjtő tartályra lehet pályázni. Fontos információ, hogy utóbbi két kategóriára csak a családi házban lakók jelentkezhetnek. A Városgondnoksághoz eddig kettőezer-ötszáz pályázat érkezett, ezek alapján pedig az esővízgyűjtőre a legnagyobb az érdeklődés.

A növényekre pályázóknak az ültetés előtt és után is van egy kis plusz feladatuk, hiszen mind a két esetben fotót kell küldeniük a Városgondnokság részére.

"A növények esetében ugyanúgy, mint tavaly fotót fogunk kérni, előtte és utána fényképet. Természetesen az esővízgyűjtő és a komposztálóláda esetében ez nem kritérium, de ugyanúgy fényképet fogunk kérni a kihelyezés helyszínéről.  A pályázat elsősorban a közterületek szépítése céljából indult, így a közterületen látható helyre kell a növényeket kiültetni." - mondta el Feketéné Kós a Krisztina, a Városgondnokság vezetéstámogató divízió helyettese.

Az előző évek tapasztalatai alapján az utolsó napokban mindig megnövekszik az érdeklődés, a Városgondnokság szakemberei pedig továbbra is várják a jelentkezőket egészen szeptember 24-e vasárnapig.

Az elnyert csomagok átvételéhez időpontfoglalás szükséges, erről minden nyertes pályázó értesítést kap majd 2024 tavaszán a saját e-mail címén. A komposztálóládák, esővízgyűjtő tartályok és a virágcsomagok átvétele 2024 április-május hónapban lesz esedékes. Amennyiben bárkinek kérdése merül fel a pályázat kapcsán, a Városgondnokság kéri, hogy a viragok@varosgondnoksag.hu e-mail címen érdeklődjön.

A Fehérvár Televízió összeállítása:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek