6 hónapnál régebbi cikk

Újra elindul Fehérváron az ötlet- és prototípusfejlesztő verseny
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Újra elindul Fehérváron az ötlet- és prototípusfejlesztő verseny

Második alkalommal hirdet közös rendezésű ötlet- és prototípusfejlesztő csapatversenyt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Harman Becker Kft. Kuriózum, hogy ebben az évben a középiskolások mellett egyetemista csapatokat is várnak a szervezők.

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után immár második alkalommal szervez ötlet-és prototípus fejlesztő csapatversenyt a Harman Becker Kft. és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar. A tudományos versenyre az ország minden részéből várják a diákokat, az idei évben pedig a középiskolások mellett az egyetemisták is jelentkezhetnek.

"Tavaly is nagyon sokan jelentkeztek, idén az egyetemek bevonásával jóval több jelentkezőre számítunk, illetve arra is számítunk, azt is érdekes lesz látni, hogy a műszaki problémát, ami majd a döntő feladat lesz, hogyan oldja meg egy középiskolás csapat és hogy fogja megoldani egy egyetemi csapat” – mondta el Németh Tibor, a Harman Becker Kft. oktatási menedzsere.

Hogy milyen feladatot kapnak a csapatok a döntőben, azt még hétpecsétes titok övezi, azonban a jelentkezés menete hasonló lesz a tavalyihoz. A versenyre október 15-ig lehet nevezni online formában a program weboldalán keresztül egy kisfilmmel, amely egy, az adott csapat környezetében előforduló problémára és annak műszaki megoldására hívja fel a figyelmet. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja a fiatalok számára a jövőre mutatóan is hasznos lehetőségnek nevezte az eseményt.

"Egy ilyen versenyen a Harman az elvárásait teszi a kirakatba, mi pedig az ajánlatunkat. És amennyiben ez a kettő találkozik, az egy nagyon szerencsés találkozó, tehát mi megmutatjuk, hogy a hallgatóink mire képesek, a Harman pedig megfogalmazza a velük szembeni pragmatikus elvárásait” – fogalmazott Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja.

Mészáros Attila alpolgármester egyebek mellett az előző verseny sikerét, valamint a Harman és az Óbudai egyetem folytatólagos együttműködését emelte ki a rendezvény kapcsán.

„A cél, hogy megtaláljuk azokat a fiatalokat, akik versenyeznének egy ilyen magas szintű verseny keretében, mind a középiskolában és most idén már az egyetemi szinten is. Azt gondolom, hogy nagyon fontos ez az együttműködés, a Harman Kft-vel, illetve az egyetemmel, nagyon fontos, hogy a hallgatói bázist bővíteni tudjuk” – fogalmazott Mészáros Attila, alpolgármester.

Az idei versenyt a Sóstói Stadionban rendezik november 17-én és 18-án, a legjobbak virtuális dollárokat nyernek, amelyekkel a verseny végén a Harman termékei közül válogathatnak, a győztes csapat pedig egyéb különdíjakban is részesül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek