6 hónapnál régebbi cikk

Közel 1000 liter fertőtlenítőszert adományozott az állatotthonnak a Városgondnokság
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZMB
Közel 1000 liter fertőtlenítőszert adományozott az állatotthonnak a Városgondnokság

Több tucat doboznyi kéz- és felületfertőtlenítőt adományozott a Városgondnokság a HEROSZ Székesfehérvári Állatotthonának. Korábban tett közzé a menhely egy felhívást, hogy a mindennapi teendők és megfelelő higiéniás feltételek biztosításához szükségük van fertőtlenítőszerekre.

628 liter felületfertőtlenítő, 300 db literes kézfertőtlenítő - ennyi fért a kisteherautóba. 

Adományokkal megrakva gördult be péntek délelőtt a Városgondnokság kisteherautója a HEROSZ Takarodó úti telephelyére. A városi cég a menhely korábbi felhívásához csatlakozott, melyben az állatotthon fertőtlenítőszereket kért a városban élőktől.

„Elég komoly raktárkészletünk maradt a Covid-járvány után. A városi intézmények és közterületek fertőtlenítésére nagy készleteket raktároztunk el, ezek a fertőtlenítőszereknek azonban lassan lejár a szavatosságuk, ezért úgy döntöttünk, hogy egy jelentős mennyiséget az állatmenhelyhez hozunk ki, hiszen korábban érkezett ilyen kérés az önkormányzat felé" - mondta el az adomány kapcsán Bozai István Városgondnok.

Ekkora mennyiségű felület- és kézfertőtlenítő hónapokra elegendő lesz a menhely fertőtlenítésére. 

„Nyilván nagyon fontos a higiénia egy állatmenhelyen, hiszen van 15 épületünk, ezekben pedig minden nap takarítunk, a fertőtlenítéses takarítás az alapvetés! Ugyanakkor az ide beérkező állatokról sokszor nem tudunk semmit. Nem tudjuk, hogy egészségesek-e, betegek-e, van-e köztük fertőző.

Ezeket a fertőzéseket pedig csak a rendszeres és alapos takarítással és fertőtlenítéssel lehet megállítani.

E mellett pedig a dolgozók és önkéntesek kézfertőtlenítése is egy alapvetés, hiszen egyik állatházból a másikba betérve is mindig meg kell mosni a kezet” - köszönte meg az adományt Krepsz Gyöngyi, a Székesfehérvári Állatotthon telepvezetője 

A HEROSZ felhívásához nem csak a Városgondnokság, hanem több magánszermély és oktatási intézmény is csatlakozott.

A Comenius és a Tóvárosi Általános Iskola diákjai is adományokkal érkeztek a Takarodó úti otthonba pénteken. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek