6 hónapnál régebbi cikk

Megújult és újranyit a nagykarácsonyi Mikulásház
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/MikulásHáz
Megújult és újranyit a nagykarácsonyi Mikulásház

Három évnyi csend után teljesen megújult a magyar Mikulás otthona. A Fejér vármegyei település téli látványossága november közepétől egy hónapig várja majd a látogatókat.

A tervek szerint november 17-én újranyit a teljesen felújított nagykarácsonyi Mikulásház, írja a DUOL. Mergl István üzemeltető a lapnak elmondta, hogy egy hónapon át, vagyis december 17-ig szünnap nélkül várják majd a látogatókat. Hétköznap előzetes bejelentkezés alapján a csoportokat fogadják, míg hétvégenként inkább az önállóan, családdal érkezőket várják.

A cikkből kiderül, hogy habár az egész rezidenciát felújították, valamint új színvilággal, látható és hallható kellékekkel, berendezésekkel szerelték fel, de arra vigyáztak, hogy a szellemiség megmaradjon. 

A Mikulásház honlapja szerint három jegytípussal várják majd a látogatókat, melyek 2500, 3500 és 4000 forintba kerülnek. Ezek közül mindegyik tartalmazza a találkozást a Mikulással, valamint a játékszoba, a fotófal, az állatsimogató, a játszóház, a kisvasút és a kézműves foglalkozás kipróbálását. 

Szintén mindegyik belépő ára tartalmazza a rejtélyesen hangzó Jóság Kútja és Mikulás Csomaggyár programokat is.

A nagykarácsonyi Mikulásház 1995-ben nyitott ki először. A Fejér vármegyei település téli látványossága idővel a karácsonyi levelezés hazai központja is lett. A magyar Mikulás dolgozószobája 2019-ben kiégett, de ezt még túlélte a programhelyszín. Azonban a következő évben a koronavírus-járvány miatt már nem nyitottak ki, és azóta sem.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek