5 hónapnál régebbi cikk

A ChatGPT használatáról tanulhatnak az egyetemisták
·Kultjövő·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/Alexandra_Koch
A ChatGPT használatáról tanulhatnak az egyetemisták
·Kultjövő·Utolsó frissítés: undefined

Online képzés során sajátíthatja el a népszerű mesterséges intelligencia alapú chatbot, a ChatGPT megfelelő használatát valamennyi felsőoktatási hallgató.

Bombaként robbant be a köztudatba a mesterséges intelligenciára épülő ChatGPT, ami az elmúlt hónapokban munkahelyeken és a felsőoktatásban egyaránt utat tört magának. Mivel az egyetemi hallgatóknak egyre inkább mindennapjaik részévé vált az MI használata, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája fontosnak tartotta, hogy kialakuljanak a modern kor eszközeinek alkalmazásával kapcsolatos szabályok, és mind az oktatók, mind pedig a hallgatók effektíven és etikusan tudják használni ezeket - számolt be róla a duol.hu.

Azért, hogy a felsőoktatásban tanulók hatékonyan elsajátíthassák a szükséges ismereteket, a HÖOK partneri kapcsolatot létesített a prompmaster.com online edukációs platform csapatával, akik egy olyan online tanfolyamot hoztak létre, amely segítségével a résztvevők csupán 4 óra alatt magas szintű tudásra tehetnek szert. Amint arról a HÖOK közleményében is beszámolt, a hallgatókat a tanfolyam olyan tudásszintre juttatja el, amit autodidakta módon körülbelül csak százszor ennyi idő (400-500 óra) alatt érnének el.

A kurzuson résztvevők megismerhetik a chatbot használatát, ami a későbbiekben nagy segítséget jelent majd a tanulmányaik során, a nyelvtudásuk fejlesztésében, ezzel pedig a lemorzsolódás is csökkenhet. A hallgatónak nincs más dolga, minthogy regisztrál az universum.hu felületén, ezt követően pedig csupán 1 dollár egyszeri díj ellenében el is kezdődhet a gyakorlati videó tréning.

A tanulók a bevezető és a záró gondolatokat is beleértve összesen 27 okosságokkal teli videót tekinthetnek meg a témával kapcsolatosan, majd egy vizsga alkalmával számot is kell adniuk a tanultakról.

A HÖOK közleményében megemlítette, fontosnak tartja, hogy a mesterséges intelligencia, beleértve a chatbot effektív használatán túl az etikus használat szabályai is egyértelműek legyenek mind a hallgatók, mind pedig az intézmények számára, így ennek előmozdítására az érdekképviseleti szervezet felsőoktatási konferenciát szervez az ősz folyamán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek