5 hónapnál régebbi cikk

Képzőművészet és irodalom találkozott egy kivételes barátság jegyében
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Képzőművészet és irodalom találkozott egy kivételes barátság jegyében

Egy különleges barátság tiszteletére rendeztek művészeti programot a Vörösmarty Társaság szervezésében. Bobory Zoltán író, költő szerzői délelőttjére és Benkő Cs. Gyula festőművész új kiállításának megnyitórája került sor az eseményen.

A képzőművészet és az irodalom találkozott egy kivételes barátság jegyében a Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termében. A kettős esemény egyik szereplője Bobory Zoltán, akit születésnapja alkalmából is köszöntöttek, illetve barátja, Benkő Cs. Gyula is szerepet kapott, akinek a Még él az öreg fa című kiállítását nyitották meg.

“A Don-kanyarban együtt voltunk kint 1991-ben egy zarándokúton, ott ismertem meg, azóta tart a barátságunk. Ez nem egy szokványos baráti kapcsolat, hanem kicsit összeköt minket a festészet és a líra, a költészet. Ez a negyedik olyan közös kiállításunk, amit én nyitottam meg” - mondta el Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke.

Benkő Cs. Gyula az utolsó, aki a római iskolának a követője, ezért is különlegesek a képei, ilyen stílusú alkotásokat ritkán lehet látni magyarországi kiállításokon. A festőművész elmondta, hét évvel ezelőtt rendezték meg az esemény első felvonását, akkor ő volt 77 éves, most Bobory Zoltán töltötte be ezt a szép kort.

A kiállításon az első A képzőművészet és az irodalom találkozása egy barátság jegyében című program óta készült alkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők. Benkő Cs. Gyula tárlata december 6-áig látogatható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek