5 hónapnál régebbi cikk

Hét érmet is hazahoztak a kempo-vb-ről fehérvári sportolók
Fehérvár Médiacentrum fotója
Alba Kempo SE
Hét érmet is hazahoztak a kempo-vb-ről fehérvári sportolók

Hazánk bár nagyon sikeres a kempóban, mégis nagyon keveset beszélünk, hallunk róla. Az egyébként is kiemelkedően teljesítő magyar válogatott világbajnoki szereplésének székesfehérvári vonatkozása is volt, hiszen az Alba Kempo SE két harcosa képviselte hazánkat.

A Zen Bu Kan Kempo Magyar Szövetség minden évben válogatott keretet hirdet az előző évi magyarországi versenyeredmények alapján. Az Alba Kempo SE két versenyzője olyan kiválóan teljesített, hogy lehetőségük volt Magyarországot képviselni a Franciaországban rendezett világbajnpkságon.

Bognár Roland kadét kategóriában léphetett tatamira, és négy számban is szerepelt. Fegyveres formagyakorlatban, formagyakorlatban és NoGi földharcban aranyérmet szerzett, önvédelemben pedig bronzérem megszerzésével térhetett haza.

Major Ákos NoGi földharc, pusztakezes küzdelem és A-Viadal kategóriában indult, de kora miatt sajnos pusztakezes és A-Viadal kategóriában nem volt ellenfele. Ennek ellenére megkapta mind a három aranyérmet, amit nem is lehet tőle elvitatni, hiszen 52 évesen jutott ki a világversenyre. 

"Világéletemben sportoltam, de ez leginkább a futásra, az atlétikára és a futballra vonatkozott. Az, hogy a küzdősportban még mindig itt vagyok, annak köszönhető, hogy a gyermekemet vittem sportolni, és akkor kaptam hozzá én is kedvet. Azzal, hogy ilyen későn kezdem el ezt a küzdősportot, csak egy baj van: nagyon nehezen találnak velem egyidős ellenfelet" - árulta el a harcos.

Ákosnak a magánéletben sincs egyszerű dolga, hiszen amellett, hogy családos és keményen dolgozik, edzésre is el kell jutnia, emiatt már párszor megfordult a fejében, hogy abbahagyja a kempót. De az évek során úgy megszerette a sportágat, hogy eddig képtelen volt rá, és próbálja beosztani úgy az idejét, hogy az mindenkinek megfeleljen.

Polgár Tamás három danos edző készítette fel a két versenyzőt a vb-re: "A versenyzők mindannyian ezt hobbiként, iskola vagy munka mellett csinálják, és emellett szorítanak időt az edzésekre. Versenyidőszakban több edzéssel is készülünk, heti 4-5 edzést tartunk, és emellett egyéni foglalkozásokkal készítjük fel őket. Ennek a harcművészetnek az a nagy előnye, hogy nem csak kempo szabályzatban tudunk indulni, hanem adott esetben jitsu, csak földharcos, valamint álló harcos versenyeken is részt tudunk venni. 

Az Alba Kempo SE 6 éves kortól mindenkit vár az edzésre nemcsak Fehérváron, hanem Szabadbattyánban is. Részletes információt az edzések időpontjáról és helyszínéről az egyesület Facebook-oldalán találhattok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek