5 hónapnál régebbi cikk

A kilencedik tétmeccsét is simán behúzta a MÁV Előre Foxconn
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre Foxconn
A kilencedik tétmeccsét is simán behúzta a MÁV Előre Foxconn

A Komárno után egy másik szlovák gárda volt Dávid Zoltán csapatának ellenfele a MEVZA Ligában, s azt is legyőzve tovább építi sikerszériáját.

A komáromiakat követően szerdán a szlovák liga másik élgárdáját, a TJ Spartak Myjavát is 3-1-re verte a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapata a Közép-európai Liga (MEVZA Liga) 2. fordulójában, ezzel pedig zsinórban a kilencedik tétmérkőzését húzta be ebben az idényben. 

Az első játszmát magabiztosan, 25-20-ra nyerte meg a Dávid Zoltán irányította alakulat, majd a másodikat már jóval szorosabb csatában, 25-23-ra. A szett elején bealudt kicsit a Loki, 6-1-re meglépett a Myjava, ám utána gyorsan 6-6, hamarosan pedig 11-8 lett, már a fehérváriaknak. 23-19-nél úgy tűnt, simán meglesz ez is, de aztán gyorsan jött a kijózanító 23-23, ám a vége a MÁV Előréé volt, a myjavai pontgyáros, Viskup két rontásával hazai sikerrel zárult ez a játékrész is.

A harmadik szett aztán nem a kék-fehérekről szólt, talán egy kicsit el is kényelmesedtek Pestiék, amit könyörtelenül kihasználtak a vendégek, akik egy sima 15-25-el visszajöttek a meccsbe, de, hogy olyan nagyon azért ne legyen okuk az örömre, jött a negyedik játszma, amiben újra a MÁV Előre dominált, végig vezetve, 25-18-ra elvitte a játékrészt és a meccset is, 3-1 arányban.

A Lokiban ezúttal Janke volt a legeredményesebb 19 ponttal, de Koci is hozta a szokásos "pérmium produkciót" a maga 18 egységével, Pesti Marcell pedig hozzátett még 11-et, így hárman szállítottak 10 pontot meghaladó egységet, míg Ambrus Bence az utolsó szettben kiosztott három blokkjáért és pontjáért emelhető ki.

Az első kör utolsó mérkőzésén, csütörtökön a mindkét találkozóján sima vereséget szenvedő horvátországi MOK Mursa Osijek csapatával meccsel a MÁV Előre Foxconn a VOK-ban 17.00 órakor.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek