2 hónapnál régebbi cikk

Sima MÁV Előre-győzelem Budapesten
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre SC
Sima MÁV Előre-győzelem Budapesten

Az újonc, nagy múltú fővárosi egyetemi alakulat megnehezítette kicsit a szezon legsűrűbb és várhatóan legnehezebb két hetét megkezdő székesfehérvári röplabdások dolgát.

A keddi fehérvári összecsapáshoz képest szorosabb csatában, de összességében simán, 3-0-ra legyőzte a TFSE alakulatát a férfi röplabda Extraliga vasárnap esti mérkőzését a MÁV Előre Foxconn, amely így veretlenül, mind a 14 találkozóját sikeresen abszolválva tapad az éllovas, ám két mérkőzéssel többnél tartó, címvédő Kaposvárra a tabellán. A Lokinál - mint majdnem mindig - Koci volt a legeredményesebb a maga 11 pontjával, Ambrus és Pesti 9-9 egységet termelt.

Az első szett elején rögtön elléptek a hazaiak 5-1-re, utána kapcsolt a legutóbbi ezüstérmes, ám hiába egyenlített már 7-7-nél, nem tudta átvenni a vezetést, mert nagyon belelkesültek és pontosan is támadtak az egyetemisták, egyébként pedig rengeteget hibáztak a kissé dekoncentráltan játszó MÁV-os röpisek. 22-22-ig fej-fej mellett haladtak a felek, amikor megremegtek a hazai kezek: kétszer egymás után rontottak támadásban, végül pedig egy rontott nyitás pecsételte meg a sorsukat.

A második játszmában már az elején jobban figyeltek a kék-fehérek, de 2-3 pontnál jobban nem tudtak ellépni riválisuktól. 8-12-nél kezdett aztán jobban nyílni az olló, 15-24-nél pedig már az is belefért, hogy hármat rontsanak Pestiék, mert megtették ugyanazt aztán a TF-esek is. Ez már egy sima fehérvári részsiker volt.

Annak tűnt a hajráig a harmadik szett is, 20-12-nél azonban talán kicsit korán gondolta befejezettnek a meccset Dávid Zoltán gárdája, mert egymás után jöttek a rontások és a hazai pontok, hogy aztán 23-20-ig viszonylag szépen felzárkózzon a vendéglátó alakulat. Végül Koci két eredményes támadással pontot tett a késő esti (kishíján 22.00 óráig tartó) randevú végére.

A következő körben, szerdán (február 7., 20.00) a DEAC vendégeként Debrecenben egy nagyon kemény csata vár Pestiékre, nem beszélve a vasárnapról (február 11.), amikor majd este 18 órakor jön a nagy rangadó a címvédő, listavezető Kaposvár ellen. Éppen az  lesz az az összecsapás, amely után átveheti a vezetést a táblázaton a MÁV Előre Foxconn, ha nyer előtte Debrecenben is. Sőt, ha mindkét találkozón 3-1-re vagy 3-0-ra győzne a Loki, majd papírforma szerint a MEAFC-ot is megverné, akkor már egyenlő meccsszám mellett lehetne akár 5 pontos előnye is. Ezután már karnyújtásnyira lenne az alapszakasz-győzelem, ezzel együtt pedig a pályaelőny végig a rájátszásban. 

Persze, ezt levezetni írásban sokkal könnyebb feladat - főképp, hogy a vasárnapi, Kaposvár elleni hazai derbi után két kulcsfontosságú MEVZA-liga mérkőzést is le kell játszania Horvátországban a fehérvári srácoknak - mint a pályán megvalósítani. Mindenesetre akárhonnan nézzük, most jön a szezon eddigi legfontosabb és legsűrűbb két hete a MÁV Előre számára, öt olyan meccsel, amelyeken eldől, hogy a MEVZA-ligában bejut-e a négyes döntőbe és a bajnokságban lehet-e alapszakasz-győztes.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek