4 hónapnál régebbi cikk

Ringató adventi koncert a Gárdonyiban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Ringató adventi koncert a Gárdonyiban

Népdalokat, komponált gyermekdalokat énekelhettek a kisgyermekes családok a Gárdonyi Géza Művelődési Házban vasárnap délelőtt. A Ringató adventi foglalkozását jótékonysági süteményvásár kísérte. 

Kisgyermekes családoknak, piciknek és nagyobbaknak szólt a Ringató zenéje vasárnap délelőtt a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. Az adventi koncertre sokan érkeztek, hogy az ünnepre énekekkel is hangolódjanak. A programon részt vettek az Alba Babahordozó Egyesület Székesfehérvári Babahordozó Klubjának tagjai is. A 14 éve működő klub a kismamákat, a gyermekeket váró és kisgyermekes családokat támogatja. 

"A covid alatt nagyon-nagyon visszaesett a személyes kontakt. Nagyon nehezen mozdulnak ki, és pont az újszülöttekkel otthon maradt kismamáknak van a legnagyobb szüksége arra, hogy személyesen is tudjanak beszélgetni a hozzájuk hasonló helyzetben lévő kismamákkal, családokkal. Úgy gondoltuk, hogy a Ringatóhoz csatlakoznánk mi is, hogy egy kicsit népszerűsítsük a klubot, és hogy adventben találkozhassanak egymással a kisgyermekes szülők."- tájékoztatta az fmc.hu-t Ságiné Szabó Viktória, a Székesfehérvári Babahordozó Klub vezetője. 

Az adventi délelőttön a Ringató foglalkozásvezetői magyar népdalokkal, komponált gyermekdalokkal, népi hangutánzókkal, ölbéli játékokkal szórakoztatták a közönséget.

"Fontos számunkra, hogy a családoknak átadhassuk a zenei anyanyelvüket. A népdalokon keresztül tudják ezt a legjobban megkapni és megszerezni a családjaiknak. A Ringató program Kodály elveken működő zenei program, és ennek is az a célja, hogy a családokat segítse, hogy a zenével tudjanak otthon dolgozni a családok." - foglalta össze a találkozók célját Bravik Katalin, a Ringató foglalkozásvezetője. 

A kismamáknak, családoknak szóló programon adventi süteményvásárt is tartottak. A Székesfehérvári Babahordozó Klub tagjai, általuk készített finomságokat árultak. A befolyt összeget az egyesület működésére fordítják majd. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek