3 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Családi nap a Sóstón, Caligula helytartója, közönségkorcsolya és Vadászidény
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Sóstó Látogatóközpont Székesfehérvár
Fehérvári programok a hétvégére: Családi nap a Sóstón, Caligula helytartója, közönségkorcsolya és Vadászidény

2024 első hétvégéjén többek között kilátogathattok a családi napra a Sóstón, megleshetitek a Caligula helytartóját a V54-ben, korizhattok, vagy megnézhetitek a moziban a Vadászidényt.

Család: Társasjáték nap
Mikor?: Január 5., péntek
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

Január 5-én, pénteken 10.00-12.00 és 14.00-16.00 óra között tart a társasjáték nap, melynek keretében az Adventourist Természeti Kincseink című játékot lehet kipróbálni. A játékosok utazási ügynökséget alapítanak, látnivalókat fejlesztenek és turistákat kutatnak fel. A programot elsősorban 10 évesnél idősebb gyerekeknek ajánlják. Részletek és regisztráció itt: https://sostoszekesfehervar.hu/tarsasjatek-nap-a-soston

Kirándulás: Családi nap
Mikor?: Január 6., szombat
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

Január 6-án, szombaton 10.00 és 12.00 óra között tart a családi délelőtt, amely a téli állatvédelem jegyében telik. Lesz interaktív mese, szabadtéri játék, kézműves foglalkozás és játékos öko feladatmegoldás az interaktív táblán. Az ajánlott korosztály 6 – 10 év. Részletek és regisztráció itt: https://sostoszekesfehervar.hu/csaladi-delelott-a-sosto-latogatokozpontban2-januar

Mozi: A fiú és a szürke gém
Mikor?: Január 4-től
Hol?: Cinema City Alba

Az anyja után sóvárgó ifjú Mahito bemerészkedik egy világba, ahol az élők és a holtak együtt léteznek. Ezen a helyen megszűnik a halál, az élet pedig újraindul. Hayao Miyazaki (Chihiro szellemországban, A vándorló palota) legújabb animéje részben önéletrajzi ihletésű fantasy életről, halálról, alkotásról, és tisztelgés a barátság jelentősége előtt.

Mozi: Vadászidény
Mikor?: Január 4-től
Hol?: Cinema City Alba

A fiatal párizsi házaspár két gyerekkel - besokallva az egy hálószobás belvárosi lakásukból - saját kertes házról álmodoznak egy békés helyen. Ezért, amint rátalálnak a tágas vidéki házra csodás telekkel és bámulatos áron, azonnal lecsapnak rá. A falu igen távol fekszik a várostól és rendkívül elragadó, csakúgy, mint a lakói. A család a házat szépen felújítja és beöltözik, ám ekkor fedezik fel, hogy mi is a bökkenő: az adásvételi szerződés szerint az egész falunak joga van az ő földjükön vadászni. A házban hamarosan vadállatok grasszálnak és töltények repülnek szerteszét. A rémült és bedühödött házaspár kieszel egy tervet, hogyan akadályozhatnák meg új otthonuk lerombolását, erről azonban a falubeliek is tudomást szereznek és kezdetét veszi a háború. Vajon van bármi esélyük a békés egymás mellett élésre?

Színház: Caligula helytartója
Mikor?: Január 5., péntek 19:00
Hol?: V54

A fehérvári amatőr színtársulatok és az Örökség Csoport Művészeti Egyesület kamaraszínpada, a V54 január 5-én, pénteken nyitja meg kapuit a közönség előtt. Székesfehérvár legújabb színház- és kultúrterében, amely közösségi összefogással született, 50 fős közönség előtt léphetnek színpadra a városban működő amatőr színtársulatok. A megnyitó pénteken 19 órakor kezdődik. A köszöntőt követően Székely János Caligula helytartója című drámáját az Örökség Csoport adja elő.

Az év első hónapjában további öt előadással várják a közönséget. Az Örökség Csoport január 8-án, hétfőn és január 29-én, hétfőn Schwechtje Mihály: Az örökség, január 9-én, kedden Székely János: Caligula helytartója című darabot viszi színre. Január 20-án, szombaton a Prospero Színkör előadásában látható Czeller Péter: Tabbouleh, majd január 26-án, pénteken Bognár Beatrix: Dr. Jekyll és Mr. Hyde című drámája.

Kapcsolódó
Új színházi tér Székesfehérváron: januárban indul a V54!

Az Örökség Csoport Művészeti Egyesület régóta keresett egy olyan helyet a városban, ahol a fehérvári amatőr színpadok, diákszínpadok próba- és előadástérre lelhetnek, ahol önálló produkciókat hozhatnak létre, és ami azáltal, hogy a művészeti csapaté, a városé is egyben.

Sport: Közönségkorcsolya
Mikor?: Január 6-7, szombat-vasárnap
Hol?: Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Ismét megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok. Az év első hónapjában hat alkalommal várják a sport szerelmeseit. Január első hétvégéjén szombaton és vasárnap is 17:00-20:00-ig léphetnek jégre a közönségkorcsolyára érkezők.

Színház: Az átok – kikötői legenda 10+1 képben és Szegény Tóbiás
Mikor?: Január 6-7, szombat-vasárnap
Hol?: Igéző

Éppen tíz évvel ezelőtt, Vízkeresztkor nyitotta meg kapuit a Basa utca - Fő utca sarkán található közösségi tér. Az Igézőben az elmúlt évtizedben gyermekeknek és felnőtteknek szóló előadásokkal, irodalmi és zenés estekkel, tematikus klubfoglalkozásokkal, összművészeti eseményekkel várták a közönséget. A jeles évfordulót is játékkal ünneplik, hiszen január 6-án, szombaton 19 órakor kezdődik Borbély László novellája alapján készült Az átok – kikötői legenda 10+1 képben című előadás. A gyerekek és szüleik január 7-én, vasárnap 11 órakor Szegény Tóbiásnak segíthetnek vándorútja során, hogy legyőzze az ördögöt és kiszabadítsa az elrabolt királykisasszonyt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek